Întâlnire de suflet cu Ion Caramitru, cu parfum de flori de tei (GALERIE FOTO)

caramitru iasi 5

Cea de-a treia zi a Festivalului Florilor de Tei a avut în agendă spectacole de artă contemporană (poezie şi teatru) realizate de elevii Palatului Copiilor din Iaşi şi ai Liceului “O. Băncilă” din Iaşi. Seara a culminat cu vernisajul expozitiei extraordinare “Trecut-au anii”, care a cuprins instalatii florale artistice 2D si 3D, inspirate de florile de tei. Lucrările artistice au fost realizate de artistii plastici membri ai UAP Iasi si de studentii Facultatii de Arte “G. Enescu” din Iasi.

Prin activitatea Centrului Cultural Internaţional din Iaşi ne dorim ca acesti artişti ieşeni talentaţi să fie incluşi pe agendele expoziţiilor internaţionale din întreaga lume, iar interesul străinilor pentru Iaşi, oraşul teilor şi al lui Eminescu să crească exponenţial cu fiecare ediţie a Festivalului Florilor de Tei”, a declarat doamna Irina Vasilescu, preşedintele Centrului Cultural Internaţional din Iaşi.

Momentul surpriză emoţionant al serii a fost prezenţa la vernisaj a actorului Ion Caramitru, îndrăgostit de Eminescu, de simbolistica unică a operei lui pe care le-a transpus magistral în spectacolul-concept “Dor de Eminescu”, jucat pe scenele din întreaga lume.

Un mare actor care iubeşte Iaşul şi cultura ieşeană a transmis un mesaj de susţinere şi de optimism pentru viitorul artistic al Iaşului, care merită pus în valoare prin activităţi culturale speciale şi generatoare de energii artistice, precum Festivalul Florilor de Tei.

Sunteti asteptati să vizitaţi expoziţia “Tei….inspiră” pe toată perioada festivalului în corpul Universităţii “Al. I. Cuza” din Str. Lăpuşneanu (fosta cladire Romtelecom) şi să vă alăturaţi  fiecarei zi de festival.

FOTO: facebook.com/festivalulflorilordetei

INFO

Corpul R al U.A.I.C.

www.facebook.com/festivalulflorilordetei

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: