Intalnire cu regizorul Corneliu Porumboiu, la libraria Humanitas

 

Libraria Humanitas de pe strada Lapusneanu va da intilnire joi, 1 decembrie, cu regizorul Corneliu Porumboiu incepind cu ora 14.

Vizita lui se datoreaza lansarii celui de-al saptelea numar Alecart, o revista de atitudine culturala, conceputa pe baza unui parteneriat intre Colegiul National de Arta “Octav Bancila”, Colegiul National Iasi si Colegiul National “Petru Rares” din Suceava.

In cadrul intilnirii din Libraria Humanitas de pe Lapusneanu, va fi proiectat Visul lui Liviu, unul din primele sale scurtmetraje. Discutiile vor fi moderate de prof. Emil Munteanu.

Corneliu Porumboiu (n. 1975) a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I. L. Caragiale”, Bucuresti, sectia Regie Film. Dupa o serie de filme de scurt si mediu metraj foarte bine primite la festivaluri din tara si strainatate (Pe aripile vinului, Calatorie la oras, Visul lui Liviu), a debutat in lungmetraj cu A fost sau n-a fost? (2006). Filmul, realizat din fonduri independente, a avut premiera mondiala la Cannes, de unde s-a intors cu “Caméra d’Or” (cel mai important premiu pentru un debutant) si cu premiul de distributie “Label Europa Cinémas”, incepand astfel o frumoasa cariera internationala. Al doilea lungmetraj al lui Corneliu Porumboiu, Politist, adjectiv, a fost selectionat si el la Cannes, in sectiunea “Un Certain Regard”.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Atelier de prins curaj @Bojdeuca lui Creanga

Intalnire cu un berar nomad @Beer Zone

Social Practice by Magnitude

Pacala si Tandala va asteapta la Bojdeuca lui Creanga

Scrie un comentariu: