Intalnire cu Mihai Dinu Gheorghiu la Libraria Orest Tafrali

Editura Polirom si Libraria „Orest Tafrali” (Corpul A al Universitatii „Al.I. Cuza”) va invita miercuri, 18 ianuarie, de la ora 18.00, la lansarea volumului Educatie si frontiere sociale. Franta, Romania, Brazilia, Suedia, coordonat de Mihai Dinu Gheorghiu si Monique de Saint Martin, in colaborare cu Benedicte de Montvalon, si aparut de curind la editura Polirom.

Alaturi de Mihai Dinu Gheorghiu, vor lua cuvintul: prof. univ. dr. Adrian Neculau, prof. univ. dr. Nicu Gavriluta si psihologul Iulian Ghica.

In cadrul aceluiasi eveniment, va avea loc lansarea altor doua volume: Dezvoltare comunitara si incluziune sociala in perspectiva socioeconomica de Mihai Dinu Gheorghiu si Daniela Gifu (editori) (Editura Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi) – prilej cu care va fi prezentata si colectia in care aceasta carte a aparut, „Observatorul Social”, si Violenta simbolica in discursul electoral de Daniela Gifu (Editura Casa Cartii de Stiinta, Cluj Napoca, 2011).

Publicat in traducerea lui Dinu Adam, in colectia „Collegium. Sociologie. Antropologie”, volumul Educatie si frontiere sociale. Franta, Romania, Brazilia, Suedia este construit pe baza rezultatelor obtinute de o echipa internationala de cercetatori in Franta, Romania, Brazilia si Suedia si se adreseaza profesorilor si studentilor de la facultatile de stiinte sociale, precum si tuturor celor interesati de relatia dintre educatie si frontierele sociale mai mult sau mai putin vizibile.

Frontierele sint un instrument al ordinii sociale: ele separa si organizeaza contactele dintre categorii, grupuri sau clase ierarhizate. In acelasi timp, sint un mecanism care participa la construirea identitatii acestor grupuri sau clase, obiectivindu-le si „naturalizindu-le” proprietatile specifice, inscrise in ordini simbolice, morale sau culturale. Departe de a fi „date” prin intermediul unui soi de inconstient cultural, frontierele se construiesc si fac obiectul unor conflicte sociale. La rindul lor, experientele educative cunosc transformari legate de metamorfozele sociale, in special ca urmare a farimitarii societatii salariale, a erodarii protectiilor si a vulnerabilizarii statutelor sociale.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: