Intalnire cu marele regizor Dan Pita

Sambata, 11 iunie 2011, ora 21.30, Casa de Cultura “Mihai Ursachi” va invita la o intalnire cu marele regizor Dan Pita. Aceasta va avea loc in aer liber, in Parcul Copou, cu prilejul proiectarii a doua dintre filmele sale:

Faleze de nisip (1983)
cu Carmen Galin, Victor Rebengiuc

Doctorul Cristea, un om trecut de prima tinerete, egoist, indiferent, se afla in concediu la mare. Linistea vacantei ii e tulburata cind, la malul marii, ii sint furate lucrurile. Obisnuit sa i se dea intotdeauna dreptate, el sustine la Militie ca vinovat este un tinar de pe plaja. Desi acuzatul nu-si recunoaste fapta, doctorul nu admite ca s-ar fi putut insela. Tinerii, crede el, sint intotdeauna vinovati.

Femeia visurilor (2005)
cu Dan Condurache, Razvan Vasilescu, Adrian Pintea

Lung-metrajul prezinta povestea unui regizor celebru, Thomas, aflat la apogeul carierei, obsedat de nalucirile femeii dorite, dar si de problemele lui de creatie. Desi filmele sale sint premiate, iar el este iubit de public, de actori si de prieteni, Thomas este chinuit de dorinta de a realiza filmul vietii sale.

Regizorul Dan Pita este un nume de referinta pentru cinematografia romaneasca a anilor ’70. Filmografia sa cuprinde peste 20 de titluri apreciate de critica si premiate la cele mai importante festivaluri internationale de gen. Recunoasterea internationala a lui Dan Pita a venit odata cu lansarea filmului “Pas in doi”, care a cistigat Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin din 1986, pentru ca in 1993 sa fie distins cu Leul de Argint la Festivalul de la Venetia pentru “Hotel de Lux”.

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: