Întâlnire cu autorii Julia Wolf (Berlin) și Bogdan Coșa (București), la BCU Iași

Julia Wolf si Bogdan Cosa - BCU Iasi

Sala de Lectură Germană şi Centrul Cultural German, în parteneriat cu Institutul Goethe Bucureşti vă invită marţi, 23 februarie 2016, începând cu ora 18:00 la întâlnirea cu autorii Julia Wolf (Berlin) şi Bogdan Coșa (București) în sala „B.P. Hasdeu” din incinta Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iași.

Romanul de debut al Juliei Wolf, „Totul este acum“, este povestea unei tinere care se confruntă cu propriii demoni. În roman se vorbește despre despărțire, singurătate și violență ca efect al însingurării. Este o carte care provoacă și atinge, limbajul și conținutul corelându-se într-un mod impresionant.

Autoarea a fost premiată pentru romanul „Totul este acum“ (Editura FVA, 2015) cu Premiul pentru Literatură a Brandenburg Lotto GmbH.

„Poker. Black Glass“, cel de-al doilea roman al lui Bogdan Coșa, este o poveste tulburătoare și autentică de dragoste. Coșa schițează un portret al celor aflați acum la vârsta de 20 de ani, cu accent pe relațiile lor de prietenie și dragoste, care se termină adesea în singurătate. Autorul a primit în 2010 Premiul pentru debut al editurii Cartea Românească, iar, în 2014, Premiul pentru cel mai bun scriitor tânăr.

Ambii autori au primit burse din partea Consiliului de Literatură a Landului Hessen. În toamna anului 2015, a beneficiat de o bursă a acestui Consiliu la Cetate, România. În august/ septembrie 2014, Bogdan Coșa a fost bursierul aceluiași Consiliu la Căminul de Cultură din Wiesbaden, Germania.

Autorii vor lectura din romanele lor și vor discuta cu publicul despre operele lor.

INFO

Biblioteca Centrala Universitara Iasi

Adresa: Strada Păcurari 4 / 700511 Iaşi, România

Telefon: +40 232 264245

Fax: +40 232 261796

Email: bcuis@bcu-iasi.ro

Web: www.bcu-iasi.ro

PE ACEEASI TEMA:

Lectura si dezbatere la Libraria Carturesti cu Ana Maria Sandu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: