Intalnire cu actorul Victor Rebengiuc si regizorul Stere Gulea

Aula Magna “Mihai Eminescu” a Universitatii “Al. I. Cuza” din Iasi a gazduit, joi, 14 aprilie 2011, o conferinta sustinuta de actorul Victor Rebengiuc si regizorul Stere Gulea. Intalnirea a fost sub forma unei dezbateri libere, neconventionale, a unui dialog deschis intre cele doua personalitati si public. Prin aceasta conferinta, cei doi artisti au dorit sa cunoasca mai bine comunitatea locala si curiozitatile acestora. In plus, publicul a putut adresa intrebari pe teme ce vizeaza fenomenul cultural si cinematografic romanesc de ieri si de azi.

Actorul Victor Rebengiuc a primit anul acesta in februarie, cu ocazia implinirii a 78 de ani, o stea pe Walk of Fame din Bucuresti pentru intreaga sa cariera cinematografica. Ultimul film in care a jucat acesta a fost “Marti, dupa Craciun”, film nominalizat la Premiile Cannes 2010, la categoria “Premiul Un Certain Regard”.

Regizorul Stere Gulea, in varsta de 67 de ani, este unul dintre cei mai apreciati regizori romani. Ultimul film regizat de acesta a fost “Weekend cu mama”. In anul 1988, Stere Gulea, in calitate de regizor si scenarist si Victor Rebengiuc, in calitate de actor principal, intruchipandu-l pe Ilie Moromete, au fost protagonistii uneia dintre cele mai cunoscute si apreciate creatii cinematografice romanesti, si anume ecranizarea romanului “Morometii”.

Intrebat de un spectator cum s-ar putea caracteriza in cateva cuvinte, Victor Rebengiuc a ezitat sa raspunda, spunand ca ii vine foarte greu sa vorbeasca despre sine si ii place mai mult atunci cand altii vorbesc despre personajele jucate de el.

Aceasta conferinta face parte din proiectul “Conferinte UAIC 2011”, in cadrul caruia au mai fost organizate dezbateri cu invitati precum exploratoarea Uca Marinescu si Dan C. Mihailescu, realizatorul emisiunii “Omul care aduce cartea”. Urmatorul invitat al acestui proiect va fi prezentatorul emisiunii “Garantat 100 %”, Catalin Stefanescu.

Autor: Stefanut Cojocaru (UAIC, Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice – Comunicare si Relatii Publice)

GALERIE FOTO


ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: