Intalnire cu actorul si scriitorul Mircea Diaconu la Librarium Palas Iasi

Afis-La-noi,-cand-vine-iarna

Joi, 20 martie, la ora 18.00, la Librarium Palas Iasi (Str. Palas 7A), va avea loc lansarea romanului ”La noi, cînd vine iarna”, de Mircea Diaconu, apărut de curînd în colectia „Fiction Ltd.”a Editurii Polirom, si în format digital, în editie revăzută.

Invitati, alături de autor: Oltita Cîntec, Nicoleta Munteanu, Lucian Dan Teodorovici. Prezentarea romanului va fi urmată de un dialog cu redactorii revistei Alecart.

Văzută prin ochii unui copil, viata pare mai frumoasă. Iar dacă pustiul care locuieste într-un sat din perioada obsedantului deceniu devine naratorul-personaj al unui roman, tragismul epocii este anulat de situatiile comice create de naivitatea perspectivei acestuia.

Fiorul primei iubiri pentru o fetită din vecini înfloreste între castele imaginare si aventuri în natură, locul în care trăieste este un colt de paradis, iar lucruri mărunte, precum o pijama nouă, pantalonii largi „de oameni mari” sau bomboanele fondante, sînt cele mai mari bucurii ale vietii.  Totul se schimbă însă cînd tatălui i se înscenează o infractiune, iar băietelul, fratele mai mare si mama lor devin persoane indezirabile. Ceea ce nu-l împiedică pe protagonist să dea dovadă de un curaj si un spirit de sacrificiu care ar face cinste si unui adult.

Un roman cu unchi si mătusi, cu bunici si vecini – unii îngeri protectori, altii demoni cu chip uman –, în care un suflet inocent ne arată că binele din oameni poate învinge si în cele mai întunecate vremuri.

Un eveniment organizat de Editura Polirom, în parteneriat cu Librarium Palas Iasi si revista Alecart, si sustinut de Librarium Grup si Grand Hotel Traian Iasi.

Mircea Diaconu (n. 24 decembrie 1949) este actor, politician, scriitor si profesor la Universitatea Natională de Artă Teatrală si Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucuresti. A fost directorul Teatrului „Nottara” pînă în 2011. A jucat atît în piese de teatru pe scenele nationale, cît si în productii cinematografice celebre, precum De ce trag clopotele, Mitică?, Buletin de Bucuresti, Asfalt Tango, Cum mi-am petrecut sfîrsitul lumii, Legături bolnăvicioase sau Filantropica. A mai publicat: Sugubina (1977), Scaunul de pînză al actorului (1985) si În Bucurestii de odinioară cu Mircea Diaconu (1998). În pregătire, de acelasi autor: Sugubina, editie revăzută

INFO

Librarium Palas

www.librariumgrup.ro

Editura Polirom

www.polirom.ro/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: