Instalație/ pictură Alexandru Done: “The String”, la Palatul Culturii din Iași

Print

Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Iași, Primăria Municipiului Iași și „Palas” Iași organizează la Palatul Culturii, în perioada 5 – 22 noiembrie 2020, proiectul de coeziune umană “The String”, instalație/ pictură, care poartă semnătura artistului Alexandru Done.

Autorul explorează o puternică miză socială, propunându-și să restaureze o unitate simbolică, într-o societate globală aflată într-un context dramatic. “The Sting” se constituie într-un document-martor al acestei perioade dificile, un pergament aflat într-un proces continuu de scriere, o operă de artist, dar în același timp și o lucrare colectivă, ce acumulează într-o singură creație o parte din bagajul informațional al memoriei colective a acestor zile.

Născut pe 1 aprilie 1974, în Bucureşti, Alexandru Done a absolvit Universitatea de Arte Bucureşti, secţia Grafică și este astăzi artist vizual, senior art director pentru proiecte de comunicare vizuală, precum și autor al romanului “Downshifting” (câștigător al Premiului Polirom pentru debut și al Premiului Uniunii Scriitorilor pentru debut în 2017).

Instalația, un work in progress interactiv, poate fi vizitată, cu respectarea normelor impuse în contextul pandemiei, până pe 22 noiembrie 2020, la Palatul Culturii, în spațiile Muzeului de Artă, de marţi până duminică, în intervalul orar 10.00 – 17.00 (ora 16.30, ultimul bilet).

INFO

Palatul Culturii

Piata Stefan cel Mare si Sfant nr. 1, Iasi

contact@palatulculturii.ro

Webwww.palatulculturii.ro

FBwww.facebook.com/PalatulCulturiiIasi

Instagram: palatulculturii_iasi

YouTubePalatul Culturii

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: