Instalație/ pictură Alexandru Done: “The String”, la Palatul Culturii din Iași

Print

Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Iași, Primăria Municipiului Iași și „Palas” Iași organizează la Palatul Culturii, în perioada 5 – 22 noiembrie 2020, proiectul de coeziune umană “The String”, instalație/ pictură, care poartă semnătura artistului Alexandru Done.

Autorul explorează o puternică miză socială, propunându-și să restaureze o unitate simbolică, într-o societate globală aflată într-un context dramatic. “The Sting” se constituie într-un document-martor al acestei perioade dificile, un pergament aflat într-un proces continuu de scriere, o operă de artist, dar în același timp și o lucrare colectivă, ce acumulează într-o singură creație o parte din bagajul informațional al memoriei colective a acestor zile.

Născut pe 1 aprilie 1974, în Bucureşti, Alexandru Done a absolvit Universitatea de Arte Bucureşti, secţia Grafică și este astăzi artist vizual, senior art director pentru proiecte de comunicare vizuală, precum și autor al romanului “Downshifting” (câștigător al Premiului Polirom pentru debut și al Premiului Uniunii Scriitorilor pentru debut în 2017).

Instalația, un work in progress interactiv, poate fi vizitată, cu respectarea normelor impuse în contextul pandemiei, până pe 22 noiembrie 2020, la Palatul Culturii, în spațiile Muzeului de Artă, de marţi până duminică, în intervalul orar 10.00 – 17.00 (ora 16.30, ultimul bilet).

INFO

Palatul Culturii

Piata Stefan cel Mare si Sfant nr. 1, Iasi

contact@palatulculturii.ro

Webwww.palatulculturii.ro

FBwww.facebook.com/PalatulCulturiiIasi

Instagram: palatulculturii_iasi

YouTubePalatul Culturii

PE ACEEASI TEMA:

EXPOZIȚIE DE PICTURĂ ȘI SCULPTURĂ „ANI PRIETENI AMINTIRI” – GABRIEL GHEORGHIU ȘI LUCIAN CONSTANTIN SMĂU

Expoziția „Potențial și abis II”a artiștilor Mircea Roman și Florentina Voichi

Expoziţia „Istorie şi gastronomie. De la Kogălniceanu la Sanda Marin – Cărți de bucate, aparate și ustensile de bucătărie (1841-1940)

EXPOZIȚIE DE PICTURĂ „ARTA ÎN DIMENSIUNEA SACRĂ”

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

UNIVERSITARIADA 2020

Gala team ADventure, Ediția a XIII-a

Festivalul national de dans ”IaSi Danseaza” | ONLINE

Ultima fotografie a lui Nicolae Grigorescu va fi scoasă la licitație

Scrie un comentariu: