Inscrieri la cursuri de Ikebana si Sumie

Armonia (în limba japoneză Wa) este fundamentală în structura morală a poporului nipon. Numită și „blândețe a sufletului”, ea este văzută ca o atitudine sau o abordare asupra vieții, ce apreciază binele general și smerenia, pentru a ne încuraja să prețuim darul vieții, atât atunci când visurile noastre înfloresc, dar și când suntem nevoiți să facem față vicisitudinilor. Viața cotidiană, cu tumultul și provocările sale, ne poate perturba pacea interioară. Acest lucru ne face ca adeseori să ne simțim înstrăinați, obosiți sau nesiguri.

Pentru a-și recâștiga armonia interioară, japonezii apelează la sensibilitatea evocată de o serie de arte deosebite, cu tradiții de secole. Printre ele regăsim ikebana, arta aranjării florilor, și sumie, pictura niponă în tuș. Cele două arte nu urmăresc doar realizarea de creații ce înglobează frumos, ci urmăresc să încânte sufletul practicantului prin rafinament elegant și să îi cultive mintea.

Din aceste motive, Cercul Pasionaților de Cultură Japoneză propune, ieșenilor care doresc să își confere câteva clipe de relaxare și regăsire, la sfârșit de săptămână, două cursuri inedite: Inițiere în Ikebana și Introducere în sumie .

Inițiere în Ikebana: Ikebana sau Kadou reprezintă una dintre tradițiile japoneze cele mai cunoscute, fiind nu doar o artă inedită de aranjare a plantelor, ci înglobând principii și atitudini umane ce descriu un adevărat stil de viață. Cursul își propune să ofere participanților un prilej de a se apropia de Natură, de a învăța principii estetice japoneze și de a realiza creații ikebana simple, în stilurile moribana și jiyuka.

Introducere în sumie: Sumie este o artă japoneză ce presupune realizarea de compoziții plastice în tuș, propunându-și ca, printr-un număr minim de tușe, să surprindă „sufletul” subiectului pictat. Cursul oferă participanților prilejul de a-și îmbunătăți capacitatea de concentrare, prezența de spirit, de a înțelege perspectiva minimalistă asupra frumosului și de a realiza picturi expresive în tehnicile sumie.

INSCRIERI

Perioada: aprilie – iunie 2017. Înscrieri: până pe 19 Martie 2017 , la numărul 0742 027 153. Număr ședințe: 2 întâlniri pe lună, desfășurate în week-end, incluzând câte două lecții. Pentru a sprijini organizarea cursurilor, participanții sunt rugați să achite în avans la înscriere contravaloarea costurilor de organizare a lecțiilor (25 lei/lecție).

INFO

Cercul Pasionatilor de Cultura Japoneza

www.facebook.com/nipponlaiasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “Inscrieri la cursuri de Ikebana si Sumie”

  1. Luiza says:

    Unde se va tine acest curs?

Scrie un comentariu: