Inscrie-te la “Imagineaza-ti asta”. Premiul cel mare: 5000 USD si produse Sony 4K

Vizual

Sony Pictures Television Networks anunță Festivalul mediului înconjurător, ”Imaginează-ți asta!”, premiind poveștile care dau speranță și arată evoluția felului în care putem proteja mai mult Planeta.

Festivalul promovează grija pentru natură printr-o competiție internațională de clipuri video, cu durata între 30 de secunde și 7 minute. Competiția se desfășoară în etape, în rețeaua SPT la nivel global. Premiul cel mare va fi desemnat la studiourile Sony Pictures din Los Angeles, într-un eveniment grandios, în această toamnă.

Cu ajutorul rețelei noastre de televiziuni, ce până acum au încurajat telespectatorii să acorde mai multă atenție mediului înconjurător, invităm în acest moment creatorii de pretutindeni să ne spună povestea unei lumi mai bune. Credem că cele mai bune povești au capacitatea extraordinară de a te face să te simți bine, dar și de a te motiva pentru a acționa într-o direcție”, a declarat Andy Kaplan, Președinte, rețelele internaționale Sony Pictures Television.

Festivalul Imaginează-ți asta! are ca scop răspândirea de povești inspiraționale, mai mici sau mari, care pun în prim plan acțiuni sau obiceiuri ce pot duce la o lume mai echilibrată, mai sănătoasă pentru generațiile viitoare. Opt regiuni globale participă în concurs, acceptând înscrieri din țările alocate fiecăreia dintre acestea, cu un juriu format din experți și instituții relevante pentru tematica competiției.

Etapele competiției
Câștigătorii regionali vor ajunge în Los Angeles, mulțumită sponsorului American Airlines, unde vor lua parte la o serie de evenimente și la o vizionare la Hollywood, la studiourile Sony Pictures, în octombrie. În cadrul vizitei de la Hollywood, va fi anunțat și câștigătorul global al competiției. Câștigătorii atât la nivel local, în fiecare țară, cât și regional sau international, vor fi selectați după calitatea lucrărilor – puterea de a spune o poveste video coerentă și interesantă, precum și respectarea temei campaniei Imaginează-ți asta!: cum am putea transforma Planeta într-un loc mai bun.

Mecanismul concursului
Participanții din România vor accesa site-ul AXN.ro, la adresa www.axn.ro/imagineazatiasta, unde vor înscrie clipul cu care doresc să participe. Un participant poate înscrie mai multe lucrări, dar va putea fi premiat doar pentru una dintre acestea.  Clipurile video înscrise vor respecta tematica concursului: Imaginează-ți asta! Cum am putea transforma Planeta într-un loc mai bun? Indiferent de subiectul ales: salvarea pădurilor, curățarea spațiilor verzi, economisirea resurselor, salvarea animalelor pe cale de dispariție sau orice alt subiect de mediu, clipurile video trebuie să aibă o durată între 30 secunde și 7 minute, orice formate video.

Perioada de concurs este 1 august – 28 august 2016.

Membrii juriului
În România, membrii juriului local vor aprecia clipurile video înscrise în funcție de respectarea tematicii, originalitate, creativitate și capacitatea lucrării de a stârni emoție.*

  • Daniel Mitulescu. Producător de film și manager cultural. Cineast român, semnând producția filmelor „Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii”, „Eu când vreau să fluier, fluier” sau „Loverboy”. A înființat Metropolis Film, casă de distribuţie de film independent și Asociația Culturală Metropolis, ce organizează Caravana Metropolis, cinema în aer liber, Balkanik!, festival de muzică balcanică sau KINOdiseea, festivalul internațional de film pentru copii. Mai multe detalii la www.metropolisfilm.ro.
  • Ramona Cordoş si Codin Sebastian Pop – Creative Monkeyz. Ramona Cordoş si Codin Sebastian Pop sunt fondatorii proiectului de educatie si entertainment Creative Monkeyz si realizatori ai celui mai de succes serial de animație românesc, RObotzi. Mai multe detalii la www.creativemonkeyz.com.
  • WWF România. Înfiinţată în anul 1961, WWF (World Wide Fund for Nature) este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. În România, se vor împlini în această toamnă 10 ani de când WWF lucrează pentru conservarea apelor, pădurilor și speciilor sălbatice cum ar fi ursul brun, zimbrul, sturionul. Mai multe detalii la: www.wwf.ro.
  • TVmania. Cel mai vândut ghid TV din România. Amuzant și inteligent, dedicat oamenilor tineri și activi. TVmania a fost lansat de grupul Ringier în octombrie 1998. Mai multe detalii la www.tvmania.ro.
  • Cristi Mărculescu. Selecționer TIFF, Dracula IFF și Buzz CEE. Ocazional membru în Jurii (AnimEst, Dakino, Pelicam). Ocazional guest speaker la convenții SF. Pasionat de posibilitățile actuale ale domeniului vizual și învrezător în talentele tinerei generații de cineaști români. Mai multe detalii la www.marculescu.ro.

Premii
Marele premiu, acordat la Hollywood, constă în 5.000 de dolari și un pachet de electronice Sony 4K, ce include un televizor 4K de 55 inci și o cameră foto mirroless Alpha a6300. Premiile locale, pentru România, sunt: 1 x cameră video Sony 4K AXP33; 2 x GoPro Hero4, 3 x încărcătoare Ginkgo Solar.

Câștigătorul locului 1 local (camera video Sony 4K) va fi și reprezentatul României pentru etapa regională – Europa Centrală și de Est, unde va concura alături de câștigătorii Poloniei și Ungariei. Un juriu regional, format din experți AXN, va decide care dintre cele trei lucrări ale regiuni va fi lucrarea regiunii CEE din etapa finală, de la Hollywood.

 

Campania Imaginează-ți asta! a fost lansată în septembrie 2015 de către cele 45 de rețele SPT și și-a propus să inspire telespectatorii să protejeze și să îmbunătățească mediul înconjurător prin promovare locală, susținând eforturile pentru rezolvarea unor probleme regionale. În martie 2016, SPT a creat aplicația mobilă Imaginează-ți asta! pentru iOS și Android, pentru a încuraja poveștile spuse cu ajutorul telefoanelor mobile.

INFO

www.sptpicturethis.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: