”Inocenții” de Ioana Pârvulescu, cea mai îndrăgită carte a liceenilor din Iași

Lăudat de critica literară si extrem de bine primit de public, romanul ”Inocenții” de Ioana Pârvulescu, bestseller al Editurii Humanitas, a fost distins zilele trecute la FILIT cu „Premiul liceenilor pentru cea mai îndrăgită carte apăruta în 2016“.

La ediția de anul acesta, alături de romanul câștigător au fost nominalizate cărțile ”Efectele secundare ale vieţii” de Vlad Zografi, apărut tot la Editura Humanitas, ”Spre văi de jad şi sălbăţie” de Veronica D. Niculescu, ”Sărbătoarea Corturilor” de Ioan T. Morar și ”Disco Titanic” de Radu Pavel Gheo.

„De cinci ani încoace, şcoala ieşeană realizează o manifestare de mare anvergură culturală, aducând deopotrivă la Iaşi oameni de litere de pretutindeni – liceeni, doritori de cunoaştere, traducători de marcă, precum şi profesori de vocaţie. Cinci ediţii derulate au implicat anual peste 1500 de profesori şi de elevi. Selecţia nu a fost un lucru facil pentru liceeni, având în vedere calitatea romanelor intrate în competiţie“, a declarat Genoveva Farcaş, inspector şcolar general al ISJ Iaşi pentru Ziarul de Iași (Sursa: ziaruldeiasi.ro)

„Aş vrea să vă spun că este un noroc, fiindcă am concurat cu oameni extraordinari, care îmi sunt şi prieteni. Mă simt reprezentantul tuturor cu acest premiu şi le mulţumesc liceenilor pentru splendida cronică literară pe care mi-au făcut-o.“ (Ioana Pârvulescu)

Inocenții, una dintre cele mai bine vândute cărți Humanitas ale anului, este cel de-al treilea roman al Ioanei Pârvulescu după ”Viața începe vineri” și ”Viitorul începe luni” și este în curs de traducere in limba germană la cunoscuta Editura Zsolnay din Viena.

„Scris cu eleganţă, plin de nostalgie, poezie şi umor (blecheriană pe alocuri), cu nenumărate referinţe literare şi cinematografice (fiind vorba de copii, în special din cultura populară: seriale SF, de capă şi spadă, westernuri), mustind de detalii şi populat cu nenumărate personaje memorabile (bunicii sînt extraordinari, dar şi tatăl, unchii, mătuşile…), romanul Ioanei Pârvulescu este foarte viu. Căci «trecutul trebuie să rămână, în vieţile noastre, la fel de plin de posibilităţi ca viitorul», cum spune scriitoarea Ana spre final. E crezul acestei cărţi care citeşte şi reciteşte mereu altfel «un trecut scris cu cerneală simpatică».“ (Marius Chivu)

INFO

Editura Humanitas

www.humanitas.ro

PE ACEEASI TEMA:

Lansare de carte: „Copiii de pe Volga“ de Guzel Iahina | ONLINE

Despre „Dincolo”: Andrei Pleșu în dialog cu Gabriel Liiceanu | ONLINE

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Cinema in the Park – IAȘI: To Rome with Love

Concert Țapinarii la Rocknrolla Iași

EXPOZIȚIE DE PICTURĂ ȘI SCULPTURĂ „ANI PRIETENI AMINTIRI” – GABRIEL GHEORGHIU ȘI LUCIAN CONSTANTIN SMĂU

Compania Andirino aduce publicul și în luna iulie la teatru în aer liber

Scrie un comentariu: