Innovation Labs 2018 Iași Demo Day

Un studiu recent realizat de Financial Times și preluat de Think Growth, aici, arată că România devine o piață a startup-urilor cu potențial comparabil marilor puteri europene, și tot mai importantă este contribuția pre-acceleratoarelor locale, precum Innovation Labs Iasi.

Selectarea celor mai bune idei din concursul Innovation Labs,  va avea loc JOI, pe 10 Mai, la Biblioteca Facultății de Informatică a Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași (etajul 3), începând cu ora 18:00. Echipele au lucrat trei luni la ideile lor, sub îndrumarea mentorilor specializați, iar acum luptă pentru șansa de a obține un loc la finala națională a Innovation Labs din București.

PROGRAM

  • 18:00 – 18:30 Sosirea invitaților
  • 18:30 – 19:00 Welcome note – susținut de Răzvan Rughiniș
  • 19:00 – 19:30 Sesiunea finală de pitching
  • 20:00 – 21:00 Desemnarea câștigătorilor și Networking

Iată proiectele care vor lupta pentru prezența în finala națională:

ReServed este o aplicație web/mobilă care își propune să îmbunătățească interacțiunea dintre localuri, precum restaurante și cafenele, și clienții acestora. Aplicația identifică locația și oferă clienților oportunitatea de a rezerva masa dorită la ora dorită, precum și de a plasa comanda online, reducând astfel timpul de așteptare. În plus, ReServed generează statistici referitoare la meniu, locurile preferate din local și intervalele orare preferate de clienții localului, în scopul îmbunătățirii experienței acestora.

Munzo este un ghid montan mobil ce se adresează pasionaților de drumeții, oferindu-le acestora detalii privind harta traseului pe care doresc să îl parcurgă, precum și consiliere în vederea pregătirii excursiei. Modificările și eventualele obstacole se actualizează în timp real, iar utilizatorul este informat de la începutul traseului despre tipul de echipament pe care trebuie să îl folosească, pregătirea optimă a alimentelor, sursele de alimentare cu apă și alte detalii de ordin logistic, în funcție de dificultatea traseului și de condițiile meteorologice.

Safe Keep este un modul de alarmare portabil, de mici dimensiuni, ce se poate monta pe obiectele personale cu risc de a fi furate, precum, spre exemplu, biciclete sau rucsacuri. Dispozitivul comunică cu telefonul mobil printr-o aplicație dedicată, înștiințând utilizatorul atunci când este mutat obiectul pe care este montat dispozitivul.

Memory Aid este o aplicație mobilă ce se conectează la un smartwatch/wristband sau o brățară proprie. Aplicația memorează planificarea tratamentelor medicamentoase pe termen lung și emite un semnal sonor pacientului în momentul în care acesta trebuie să își administreze un anumit tratament. Aplicația se conectează de asemenea la o cutie de medicamente, deblocând accesul, în funcție de planul stabilit, doar la medicamentul care trebuie administrat, și oferă notificări dacă acesta nu a fost scos din cutie.

Be on Time este o aplicație mobilă care interfațează cu Waze și Google Maps, pentru a informa utilizatorul despre ruta cea mai rapidă pe care acesta o poate urma. Aplicația oferă și recomandări privind folosirea autoturismului personal sau a transportului în comun, în funcție de ce opțiune e mai rapidă. În plus, această aplicație se conectează la sistemul GPS al mijloacelor de transport în comun astfel încât utilizatorul le poate vedea pe hartă în timp real, pentru a își planifica mai eficient călătoria.

Drink’mon este o aplicație mobilă bazată pe gamificare, ce are ca scop adăugarea unei dimensiuni ludice vieții sociale. Folosind această aplicație, utilizatorii pot accesa quest-uri de socializare, atât individuale cât și de grup, îmbunătățind experiența unei ieșiri în oraș cu satisfacția recompensei simbolice și a competiției. În plus, utilizatorii care ajung la niveluri superioare pot beneficia de tarife preferențiale în localurile partenere.

BeeChangefull este o aplicație destinată apicultorilor care vine în întâmpinarea acestora prin monitorizarea de la distanță a stupilor. Aplicația oferă detalii despre temperatură, umiditate și presiune, oferind apicultorilor informații utile pentru gestionarea stupilor, fără să fie necesară deplasarea fizică la aceștia.

YammyDeal este o aplicație mobilă cu ajutorul căreia restaurantele pot publica informații despre mâncarea care nu s-a consumat spre finalul zilei și o pot vinde la preț redus. Astfel, utilizatorul Yummy Deal își alege un tip de mâncare din oferta publicată și apoi ridică personal comanda de la local – într-un schimb ce folosește atât clienților și restaurantelor, cât și comunității prin evitarea risipei de alimente.

INFO

www.facebook.com/ILabsRo

Facebook Event

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: