Îngerul M | Ateneul National Iasi

13.266 este numărul evreilor uciși în cele trei zile ale Pogromului de la Iași (27- 30 iunie 1941), unul din cele mai violente pogromuri din istoria evreilor din România. În memoria lor și a tuturor victimelor Holocaustului, la 80 de ani de la acest eveniment cumplit, Facultatea de Teatru din cadrul Universității Naționale de Arte George Enescu Iași, propune publicului o readucere aminte a faptelor din acele cumplite zile/vremuri, un spectacol documentar la baza căruia stau povești tulburătoare din lagăr.

Scenariul a fost construit după zeci de cărți, de mărturii audio-video, de reportaje și articole. „Îngerul M”, în regia Oanei Sandu, este un spectacol de la care vei pleca acasă și vei strânge familia în brațe, mulțumindu-i lui Dumnezeu că trăiești aici și acum.

Spectacolul va avea loc în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului Național din Iași, Duminică, 18 iulie 2021, ora 19:00

Distribuție: Camelia Bogleș, Gabriela Făgădău, Ioana Aciobăniței, Iuliana Ganea, Ioana Fuciuc, Tudor Stancu, Alexandru Bodron, Robert Agape, Edi Onu

Cu participarea: Cătălin Apostol (FICSMT) Doru Ivașcu, Flavius Grușcă, Valentin Mocanu (FT)
Orchestra de Suflători CNAOB – dirijor Sergiu Sandu. Costume: Jenița Stănilă și Angela Leonte
Regia tehnică: Emilian Andrei. Proiecții: Mihăiță Cornea. Echipa: Alice Florentin (mișcare scenică), Alexandru-Radu Petrescu (pregătire vocală- canto), Dumitriana Condurache (vorbire scenică). Regie/scenariu: Oana Sandu (Botezatu)

BILETE

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 20 lei și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului National din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Ateneul National Iasi

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: www.ateneuiasi.ro

FB: www.facebook.com/AteneulNationalIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: