”Indragostitii mor ultimii”, de Jim Jarmusch, in cinematografe

Noul film al celebrului regizor american Jim Jarmusch, Only Lovers Left Alive/ Îndrăgostiţii mor ultimii, un romance cu vampiri retro cool, poate fi văzut începând cu 28 februarie în cinematografele din Bucureşti, Cluj şi Oradea.

Jim Jarmusch si filmele cu vampiri – două alăturări care păreau improbabile până la Only Lovers Left Alive / Îndrăgostiţii mor ultimii, pelicula proiectată în competitia Festivalului de la Cannes în mai 2013. „Vampirii n-au fost niciodată mai cool, mai cultivati si, sincer vorbind, mai umani ca în comedia romantică a lui Jim Jarmusch”, scria de curând „Vanity Fair”. Pentru revista „The Hollywood Reporter”, este „cel mai bun film al lui Jim Jarmusch din ultimii ani, cel mai probabil de la Dead Man, din 1995”.

Tom Hiddleston si Tilda Swinton au rolurile a doi vampiri sofisticati a căror istorie de amor durează de cel putin câteva secole. Actualmente, el este un muzician underground profund deprimat din cauza drumului pe care a apucat-o omenirea, ea, o femeie puternică si enigmatică care locuieste în Tanger. Când se reîntâlnesc, idila lor e perturbată de sosirea surorii ei mai mici (Mia Wasikowska), o tânără pe cât de extravagantă, pe atât de incontrolabilă.

Îndrăgostiţii mor ultimii” intră în cinematografe din 28 februarie şi poate fi văzut în Bucureşti la Cinema Studio, la Cinema „Elvira Popescu”/ Institutul Francez, la Cinema City AFI Cotroceni, la Cinemateca Union, la Grand Cinema Digiplex Băneasa şi la Movieplex, în Cluj la Cinema Victoria iar în Oradea la Cortina Cinema Digiplex.

Jim Jarmusch este unul dintre cei mai celebrati autori de film contemporani. Original, idiosincratic, minimalist, cu un umor negru inconfundabil, Jarmusch a regizat filme de referintă ca Stranger than Paradise (1984), Down by Law (1986), Mystery Train (1989), Night on Earth (1991), Dead Man (1995), Coffee and Cigarettes (2003) sau Broken Flowers (Marele Premiu la Cannes, 2005).

Filmul „Îndrăgostiţii mor ultimii” este distribuit de Voodoo Films.

INFO

www.filmedefestival.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: