Indicative Correlation | Galeria de arta ”Th. Pallady”

Această expoziție semnată de către artista Mălina Moncea și curatoriată de către Andreea Brumă aduce în discuție experimentul instalativ de a genera narațiuni interpretativ subiective din partea publicului printr-un proces de gândire critică la adresa juxtapunerilor, codurilor estetice și contradicțiilor.

Privitorul este o parte integrată în opera de artă, devenind creator de sens și narative, intenția artistică fiind întocmai eliminarea semnificațiilor predeterminate și decontextualizarea imaginii și semnului. Aici intervine docu-ficțiunea ca și canal distinctiv, prin introducerea simbolurilor convenabil pre-apropriate de către mentalul colectiv, pe care le deconstruiește și le readuce sub formă ludică de meta-poveste.

Obiectul de artă este un intermediar într-un proces pe care artistul îl începe și privitorul îl completează. Instalația cu obiect recuperat aduce o dimensiune evocativă a unei ere trecute, introducând dialogul între privitor și contextul personal al artistei și revendicând atât literalmente cât și metaforic meta-istoria colectivă din fundalul acesteia, metamorfozată cu contemplări care pot fi universal identificabile de către public.

INFO

Galeria „Theodor Pallady”

Str. A. Lapusneanu 7-9, Iasi

Facebook Event

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: