Incepe competiția națională „Învață să programezi cu Alice”

Elevii de gimnaziu și liceu pasionați de tehnologie și IT se întrec și anul acesta în creativitate. Folosind Java, unul dintre cele mai populare limbaje de programare din lume, își propun să realizeze cele mai interactive lecții virtuale sau jocuri interactive.

Se pun în rolul profesorilor și prezintă materiile preferate în moduri captivante sau chiar amuzante. O bună parte din ei învață să programeze în Java pentru prima oară, cu ajutorul informațiilor disponibile în cadrul competiției.

Competiția națională “Învață să programezi cu Alice” organizată de către ADFABER și sponsorizată de către Oracle Academy, se află la cea de-a șaptea ediție. An de an, sute de elevi din România pasionați de informatică participă la competiție pentru a învăța bazele programării Java într-un mod distractiv și interactiv.

Pentru ediția din 2021 înscrierile sunt deschise între 13 septembrie și 22 octombrie! Ulterior vor fi anunțate și premiate cele mai apreciate proiecte. Elevii și profesorii își pot înscrie echipele accesând adfaber.org/alice/.

Necesitatea unui mod de predare care stârnește curiozitatea elevilor se simte mai mult ca niciodată. Copiii au nevoie să simtă bucuria de a descoperi lumea din jur și împlinirea de a prezenta altora ce au aflat. Prin acest proiect, au ocazia să afle cum se creează o lecție și pot să le arate profesorilor cum le-ar plăcea să învețe. Profesorii pot să folosească apoi creațiile drept suport la clasă.” a declarat Alin Chiriac, Fondatorul Adfaber

Java este cel mai utilizat limbaj de programare la nivel mondial și unul dintre cele mai cerute de pe piața muncii. Elevii participanți la competiție au oportunitatea de a învăța sau de a exersa noțiunile de bază ale programării în Java și pot crea lecții interactive, adevărate “lumi’’ virtuale, cu personaje create chiar de ei.

Cum a decurs ediția „Învață să programezi cu Alice” de anul trecut? Peste 200 de elevi au venit în ajutorul profesorilor și au transformat materiile preferate în jocuri educative și lecții interactive, folosind noțiunile de bază din Java. Câștigătorii ediției trecute au fost încântați să descopere ce pot să creeze cu ajutorul programării și și-au deschis drumuri către noi oportunități pentru viitor.

Anul acesta, elevii din toată țara pot participa la cea de-a șaptea ediție a competiției!

Anual, prin proiectele și competițiile organizate alături de partenerii săi, Adfaber alege să susțină tinerii români, să-i încurajeze să devină adevărați profesioniști sau lideri în domeniul IT și nu numai și să contribuie la schimbarea în bine a României. ADFABER.org este o organizație nonprofit care promovează tehnologia în domenii în care aceasta poate avea cu adevărat un impact pozitiv.

INFO

adfaber.org/alice/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: