Incepe al saselea an Grow

logo-grow-modern-fin

Cel mai mare program național de educație nonformală cu predare în limba engleză creat de Școala de Valori în parteneriat cu AIESEC România dă startul celei de-a 15-a ediție, reunind 35 “profesori nonformali“ tineri internaționali din  11 țări, 2100 participanți și un nou concept educațional.

2016 marchează cel de-al 6-lea an de existență al acestui program ce conturează harta dezvoltării valorilor autentice și pasiunilor tinerilor liceeni prin educație nonformală, îndrumători veniți din toate colțurile lumii și un mediu multicultural ce încurajează descoperirea curajului interior de a face o schimbare. Călătoria GROW a început în anul 2010 și a reușit să însumeze pe parcurs povești, oameni și experiențe remarcabile: 33.375 aplicanți, 14.038 absolvenți, 510 traineri internaționali din 64 țări, 403 licee implicate din 39 orașe, 191 ambasadori GROW, peste 1.200 voluntari și un total de 39.600 ore de cursuri de formare.

De anul acesta, GROW revine cu un nou concept, și anume “Gritty Runners Own the World”, divizând proiectul în 4 module actualizate, ce încurajează tinerii să facă lucruri care să genereze un impact cât mai mare. Ediția din această iarnă va inaugura modulele GRIT (clasa a 9-a) și OWNERS (clasa a 11-a), în timp ce modulele RUNNERS (clasa a 10-a) și WORLD (clasa a 12-a) se vor alătura poveștii GROWzave începând cu ediția de vară 2016.

GRIT se adresează elevilor de clasa a 9-a și pune accent pe două elemente esențiale – pasiune și perseverență, atelierele punând accent pe munca în echipă, autocunoaștere, încredere în sine și inteligență emoțională. RUNNERS este conceput pentru clasa a 10-a, fiind modulul în care se dă startul maratonului mental, participanții învață cum să învețe și se familiarizează cu managementul timpului și competitivitatea. OWNERS este modulul dedicat elevilor de clasa a 11-a, unde se pune accentul pe cunoașterea de sine, orientarea vocațională și acceptarea faptului că ei pot schimba viitorul, atât al lor, cât și al societății care ne înconjoară. Participanții învață despre abilitățile de business, gândirea critică, creativă și sistematică, șlefuind ușor bijuteriile mentale de care vor avea nevoie în carieră. WORLD demonstrează adolescenților de clasa a 12-a că proiectul GROW este despre diversitate și multiculturalism, acordând totodată o atenție deosebită autenticității și abilităților de angajabilitate precum stabilirea obiectivelor, planificare, scrierea unui CV, pregătind participanții pentru a cuceri lumea adulților.

Universul GROW al acestei ediții aduce aproape de participanți 35 “profesori nonformali” nerăbdători să își împărtășească experiențele și cunoștințele dobândite, din țări ca Indonezia, Brazilia, Camerun, Grecia, Turcia, Egipt, Pakistan, Bulgaria, Austria, Algeria, Mexic și România, reuniți sub același scop comun – educația nonformală a tinerilor prin ateliere în limba engleză.

Pentru detalii legate de proiect și gânduri ale participanților și trainerilor din edițiile trecute vizitați site-ul www.growedu.ro sau pagina de Facebook a proiectului www.facebook.com/growedu.ro.

Sponsorii proiectului GROW sunt: Coca-Cola Hellenic, Accenture, BRD și Kaufland.

Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă. Punem sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.  AIESEC este cea mai mare organizație de tineri la nivel internațional, reunind 40 000 de membri din peste 110 de țări și teritorii.

INFO

www.growedu.ro

www.facebook.com/growedu.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: