Incep inscrierile pentru a doua editie a academiei internationale de antreprenoriat pentru start-up-uri

hub-raum 2014

Până pe 20 mai 2014, orice start-up românesc se poate înscrie pentru a participa la a doua editie a “hub:raum Warp – turbo accelerator”, academia de business gratuită a hub:raum pentru Europa Centrală si de Est, un proiect dezvoltat în cadrul Deutsche Telekom Grup la Cracovia.

“hub:raum Warp – turbo accelerator” va avea loc în Cracovia între 7 si 14 iunie. Echipele selectate vor avea acces la workshop-uri si cursuri axate pe finantare pentru start-up-uri, dezvoltare de concept si modele de business, marketing si aspecte legislative, livrate de antreprenori si experti internationali. Costurile de transport si de cazare pentru echipele selectate vor fi suportate de către organizatori.

La prima editie au aplicat peste 150 de start-up-uri din Europa Centrală si de Est, dintre care 3 echipe românesti au fost selectate să facă parte din programul de training, iar una dintre ele, Omnipaste, a fost invitată să devină parte din hub:raum si a primit o investitie de 80.000 de euro pentru a-si dezvolta proiectul.

Participarea la prima editie a hub:raum Warp a înseamnat pentru noi accelerarea de la un proiect part time sau hobby, la o afacere reală, full time. Perioada petrecută acolo ne-a permis să ne structurăm ideile, pentru că informatia o aveam, dar nu stiam ce pasi trebuie să facem si în ce ordine. Durata programului este perfect stabilită astfel încât fiecare să îsi valideze ideile fără să fie nevoit să facă schimbări profesionale semnificative. Nivelul de mentorship este foarte înalt, dar este important să mergi acolo cu niste cunostinte solide de business, altfel va fi dificil să transformi ideea într-un business”, a declarat Adrian Lupău, fondator CallerQ, una dintre echipele românesti care au participat la prima editie a hub:raum Warp.

INSCRIERE

Aplicatiile pot fi depuse până pe 20 mai. Incubatorul de inovatie caută echipe cu proiecte deja dezvoltate sau persoane cu idei inovatoare. Cei care doresc să aplice trebuie să completeze formularul pe www.hubraum.com/apply sau www.applytohubraum.com.

După participarea la “hub:raum Warp –  turbo accelerator”, cele mai bune proiecte vor avea posibilitatea de a primi finantare pentru dezvoltarea acestora în cadrul programului hub:raum. Hub:raum pentru Europa Centrală si de Est este un un program tip incubator dezvoltat de Deutsche Telekom pentru antreprenori tech, iar posibilităţile de finanţare sunt de până la 80.000 de euro pentru fiecare proiect.

DESPRE

Asa cum o arată si numele programului de training, scopul este de a sustine companii tinere prin mentorat, workshop-uri si finantare, oferindu-le astfel oportunitatea de a se dezvolta mai rapid si de a-si dezvolta ideile. Romtelecom si COSMOTE cred în inovatie si sprijină companiile de toate mărimile, deoarece acest mix oferă premisele pentru o dezvoltare durabilă a societătii de mâine”, a declarat Olaf Lausen, Chief of Staff si Business Development Director, România.

Sumar al hub:raum Warp Cracovia 2013 : În timpul hub:raum Warp –  turbo accelerator din decembrie 2013, 15 echipe si 52 de participanti din România, Polonia, Bulgaria, Slovacia, Croatia, Cehia, Grecia, Muntenegru, Austria si Ucraina au luat parte la workshop-uri timp de opt zile. România a fost reprezentată de trei echipe selectate pe baza solutiilor propuse: CallerQ (o aplicaţie mobilă şi servicii de analiză web pentru profesioniştii de vânzări), Omnipaste (expune funcţiile dispozitivelor în omniAPI şi permite altor dispozitive să le utilizeze) si Smartnode (o solutie wifi de automatizare a casei pentru  eficientizarea energetică si scăderea costurilor).

Trei start-up-uri incluzând Ominpaste din România, Tourvia.me din Muntenegru si Pocket Collar din Polonia au fost invitate imediat în programul de tip incubator. Omnipaste este o echipă din Sibiu cu peste 15 ani experientă în dezvoltare si marketing online, ce au prezentat o tehnologie menită să “democratizeze” toate dispozitivele detinute de un utilizator – spre exemplu, un clipboard manager care va permite clasica functie de copy-paste în mai multe dispozitive, indiferent de sistemul de operare al acestora. Mai multe detalii găsiti pe website-ul demo www.omnipasteapp.com.

Sumarul video al primei editii a hub:raum Warp

hub:raum este un program de tip incubator pentru inovatii înfiintat de Deutsche Telekom Group în aprilie 2013. Aceasta se concentrează pe sprijinirea afacerilor inovatoare din Europa Centrală şi de Est, punând laolaltă viziunea şi expertiza echipelor, cu puterea financiară a uneia dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii integrate din lume. Aceasta se realizează prin oferirea unui pachet complet de seed-funding, spaţiu de lucru si mentorat asigurat de experti internationali.

INFO

www.hubraum.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: