Incep inscrierile la Gala Medica – editia a VI-a

Colegiul Medicilor din România va organiza la sfârşitul lunii iunie 2014 ediţia a VI-a a Galei Medica. Acest eveniment aduce, ca în fiecare an, în lumina reflectoarelor oameni şi organizaţii care au un numitor comun: doresc să schimbe ceva în sistem, doresc ca prin eforturile lor să pună lucrurile în mişcare.

Gala Medica 2013

Imagine de la Gala Medica, editia 2013. Foto: cmr.ro

INSCRIERE

Înscrierile sunt deschise în perioada 9 – 31 mai 2014 pentru următoarele categorii:

 • Cel mai bun comunicator medic

Această categorie doreşte să încurajeze medicii să fie prezenţi mai mult în spaţiul public, să îşi facă cunoscute opiniile şi problemele, dar şi să dezvolte comunicarea medic-pacient. De aceea, la aceasta categorie se pot înscrie medicii cu apariţii publice în 2013 şi medici apreciaţi pentru buna comunicare medic-pacient.

 • Medicul implicat – premiul „Dr. Alexandru Pesamosca”

Sunt mulţi medici care fac mult mai multe lucruri decât profesia lor de bază. Din acest motiv, dorim să îi facem cunoscuţi pe cei care se implică în comunitate, fac voluntariat, colaborează cu ONG-uri, asociaţii de pacienţi, etc.

 • De profesie medic în România

Avem medici buni, foarte căutaţi în străinătate. Unii dintre ei aleg să rămână în România şi să lucreze în condiţiile grele de aici, care luptă cu lipsurile sistemului de sănătate în fiecare zi. De aceea, prin intermediul acestei categorii, dorim să facem cunoscute poveştile acestor medici.

 • Lideri de mâine

În sistemul medical, lucrează mulţi medici tineri foarte bine pregătiţi. Ei sunt liderii de mâine, de aceea ne propunem să îi facem cunoscuţi de acum.

 • Jurnalism de sănătate (presă scrisă, audio-video, online)

Sistemul sanitar este o sursă generoasă de ştiri pentru jurnalişti. La categoria Jurnalism de sănătate se pot înscrie articole, reportaje, opinii despre sistemul sanitar si despre medici din 2013.‏

 • Premiu pentru inovaţie medicală

Categoria se adresează proiectelor de cercetare.

 • Medicul întreprinzător

În DEX, înpreprinzător înseamnă cel care trece uşor la acţiune, care are iniţiativă. De aceea, la aceasta categorie, dorim să facem cunoscuţi şi să premiem medici care au avut iniţiativa deschiderii unui cabinet, care au câştigat proiecte, care au atras fonduri din sponsorizări sau alte surse pentru unitatea sanitară în care lucrează.

 • Managementul cabinetului

Tot mai mulţi medici sunt preocupaţi să aibă un management cât mai performant al cabinetului sau centrului, pe care îl conduc pentru a îşi putea diversifica serviciile oferite şi/sau investigaţiile oferite. Pentru a putea face acest lucru, trebuie să investească în aparatură/echipamente/materiale, în amenajarea cabinetului, în pregătirea lor, etc. Această categorie îşi propune să facă cunoscute astfel de proiecte.

 • Cea mai bună campanie în sănătate

Categoria doreşte sa promoveze campaniile de informare, prevenţie, screening, etc pe teme de interes din sănătate, realizate de ONG-uri, asociaţii, agenţii de PR, alte instituţii.

 • Proiect relevant al unei asociaţii de pacienţi

Aceasta categorie se adresează exclusiv asociaţiilor de pacienţi îşi doreşte să promoveze proiectele care au ajutat, informat un procentaj cât mai mare de pacienţi dintr-o patologie sau zonă geografică. De exemplu, dacă vorbim despre o asociaţie mai mică, însă extrem de activă la nivel local, este relevant faptul că a ajutat prin proiectele sale un procent cât mai mare de pacienţi din acea regiune.

 • Premiul publicului

Premiul publicului va fi votat pe site-ul Galei Medica, după încheierea perioadei de înscriere, fiecare vizitator va putea vota un singur om sau proiect.

În acest an, avem două categorii noi Tineri lideri, Cea mai bună campanie de informare în sănătate, Managementul cabinetului. Îi rugăm pe cei care doresc să se înscrie să ne trimită un e-mail pe adresa gala@cmr.ro cu numele întreg, un CV, categoria la care doresc să participe, motivaţia pentru care o fac şi descrierea proiectului (acolo unde este cazul), articolul sau reportajul video.

ATENŢIE! Toate persoanele, articolele sau proiectele propuse trebuie să fie din anul 2013.

De asemenea, toţi cei care doresc să ne semnaleze un caz deosebit, fie medici, pacienţi sau organizaţii o pot face printr-un simplu e-mail, pe aceeaşi adresă. Noi vom lua legătura cu cei propuşi pentru a-i întreba dacă sunt de acord să fie înscrişi în concurs. După terminarea perioadei de înscriere, juriul format din reprezentanţi ai Colegiului Medicilor din România va face trei nominalizări. Acestea vor fi postate pe site-ul Galei pentru ca publicul vizitator /cititorii să-şi poată exprima opţiunile prin vot. Persoana sau proiectul care va culege cele mai multe voturi va primi premiul special al publicului.

INFO

www.cmr.ro/ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: