Inaugurarea noii piste a Aeroportului International Iasi

In cadrul Festivitatii de inaugurare a noii piste a Aeroportului International Iasi, iesenii, publicul larg din intreaga Moldova dar si alti oaspeti din tara sunt invitati sa asiste la un moment istoric.

Joi 21 august, in intervalul orar 09.30 – 12.30, la platforma aeroportului iesean, cu acces prin terminalul T2 va avea loc Festivitatea de inaugurare a noii piste de decolare – aterizare. Cursa care va inaugura cea mai moderna pista flexibila din Romania va fi cursa Tarom RO 406 Roma – Iasi, la aterizare.

Pista veche nu va mai fi operationala incepand cu 21 august, iar jumatatea sa nordica va fi folosita ca si cale de rulare. In continuarea modernizarii Aeroportului International Iasi, se va prelungi platforma de parcare a aeronavelor si se va construi un nou terminal, T3, care va fi operational din primavara anului viitor. Acesta va avea 3600m, 6 (sase) birouri de check-in unde se vor putea procesa 320 de pasageri pe ora.

Evenimentul de inaugurare va cuprinde o scurta slujba de sfintire a noii piste, in prezenta Inaltpreasfintitului Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei si a Excelentei Sale Petru Gherghel, Episcopul Romano-Catolic de Iasi. De asemenea, programul festivitatii cuprinde un moment artistic dar si alte momente special pregatite pentru a marca acest eveniment unic in istoria post-decembrista a Iasului.

Am trimis invitatii la oaspeti de seama ce speram sa fie prezenti la festivitatea de inaugurare din 21 august. Toti iesenii dar si ceilalti potentiali beneficiari din intreaga Moldova, ai infrastructurii noastre aeroportuare sunt asteptati joi dimineata de la 09.30, la Aeroportul Iasi” a declarat Domnul Marius BODEA, Președinte al Consiliului de Administrație al Aeroportului Iași

PROGRAM

  • 09.30-09.50 – Primire invitati – moment artistic
  • 09.50-10.05 – Slujba de sfintire a noii piste
  • 10.05-10.15 – Cuvantul Mitropolitului Teofan si al Episcopului Gherghel
  • 10.15-10.40 – Discurs Marius Bodea, Presedinte CA Aeroportul International Iasi; Prezentare film documentar realizare pista
  • 10.40-11.20 – Alocutiuni oficialitati
  • 11.25-11.35 – Aterizare aeronava (Roma), transmisie live pe monitor, moment festiv – arc de apa, moment muzical Fanfara Militara
  • 11.40-11.50 – Survol avion ultrausor
  • 11.50-12.30 – Moment artistic, sincroane, foto

Reamintim ca intre 15 si 19 august Aeroportul Iasi este inchis traficului aerian deoarece se realizeaza legatura intre pista noua si platforma de parcare a aeronavelor. Aceasta legatura va intersecta pista veche astfel incat traficul aerian este intrerupt, instiintarile catre companiile aeriene in ceea ce priveste perioada mentionata fiind trimise in urma cu 6 (sase) luni.

INFO

Aeroportul International Iasi

Moara de Vânt 34, Iaşi, România

Fax: +40232271570

Tel: +40 232 271 590

E-mail: marketing@aeroport.ro

Web: www.aeroport.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: