Inaugurarea Librăriei Editurii Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

librarie-uaic-deschidere-festiva

Deschiderea oficială a librăriei se va face de către Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prof.univ.dr. Tudorel Toader, Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica și Directorul Editurii Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prof.univ.dr. Andrei Corbea-Hoișie

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Editura Universității vă invită la festivitatea de deschidere a librăriei editurii, joi, 6 octombrie 2016, ora 12.00. Evenimentul va avea loc în corpul B (parter) al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (Bd. Carol I, nr. 22), acolo unde este amplasată atât noua librărie, cât și centrul de copiere recent relocat.

Inaugurarea librăriei va fi marcată și de lansarea unui volum de excepție – albumul trilingv Dor de Iași. Imagini din Iașul vechi/ Images du vieux Iaşi/ Images of Old Iaşi, ediție îngrijită de Jil Silberstein, proiect sprijinit de Primăria Municipiului Iași.

Vor lua cuvântul cu această ocazie: prof.univ.dr. Tudorel Toader – Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Mihai Chirica – Primarul Municipiului Iași, prof.univ.dr. Andrei Corbea-Hoișie – Directorul Editurii Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Sorin Iftimi – istoric și muzeograf la Muzeul de Istorie a Moldovei.

Proiectată în ideea de a facilita accesul direct și fără costuri suplimentare (adaos comercial) la volumele editate sub sigla Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, noua librărie propune publicului o selecție de peste 250 de titluri din portofoliul propriu publicate în ultimii ani. Aceste volume se adresează comunității academice (studenți, doctoranzi, cercetători sau profesori), dar și publicului larg, prin diversitatea de domenii culturale abordate, obiectivul fiind o mai mare accesibilitate la producția editorială a universității. De asemenea, librăria recent deschisă dispune, în același spațiu, și de un centru de copiere, unde se vor putea tipări diverse lucrări pentru uzul curent al studenților la un preț accesibil.

Albumul Dor de Iași. Imagini din Iașul vechi/ Images du vieux Iaşi/ Images of Old Iaşi, ediție îngrijită de Jil Silberstein, publicat în limbile română, franceză și engleză, reunește peste 350 de documente (cărți poștale, fotografii de epocă etc.) , dintre care unele sunt rarisime, chiar unice și reprezintă un „ocol al vechiului Iași” în imagini de arhivă. Imaginile, din colecția particulară a lui Jil Silberstein, au fost adunate de pe diverse meridiane ale globului și reunite în acest volum publicat cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, consultantul științific al volumului fiind istoricul Sorin Iftimi.

INFO

Libraria Editurii UAIC Iasi

Bd. Carol I, nr. 22, corp B, parter, Iasi

www.editura.uaic.ro

www.facebook.com/editura.uaic

PE ACEEASI TEMA:

Cristian Tudor Popescu isi lanseaza cartea ”Viata si Opera” la Iasi

Stand Up Comedy si lansare de carte: ”Suge-o Andrei”

Sambata, respiram la Ateneu

Varujan Vosganian despre romanul Copiii războiului, la BCU Iași

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Opening Party la Tiki Village. Invitati: DJ Optik și Adrian Eftimie

Deschis la Distractie te provoaca la cel mai tare CONCURS de gatit in familie!

FIE 2017 / Weekend de muzica clasica cu participare internationala

”Supraviețuirea creştinului ȋn cetate” – o analiză la rece realizată de profesorii Adrian Papahagi şi Radu Preda

Scrie un comentariu: