„Înainte de răsărit” | Seară de Film German la CCG Iaşi

Centrul Cultural German Iaşi reia Serile de Film German, începând de miercuri, 26 februarie 2020, de la ora 18:00 cu proiecția filmului „Înainte de răsărit”, considerat cel mai bun film al anului 2016, care redă în cel mai actual mod tema exilului și reflectă o piesă importantă din istoria culturală europeană.

“Înainte de răsărit” documentează ultimii ani din viața celebrului scriitor austriac Stefan Zweig, petrecuți în exil. Aflat în culmea faimei sale la nivel mondial, dar într-un context tulburător în care nazismul câștigă poziție în toată Europa, Stefan Zweig ia decizia să-și părăsească patria mult iubită. Deși încearcă să rămână în afara politicii, în interiorul său este tulburat de anticiparea declinului Europei.

Evoluția dramei lui interioare este redată episodic în timpul călăroiei sale prin Brazilia, Argentina, Statele Unite și apoi din nou în Brazilia. Aici Zweig crede că a găsit un loc în care poate trăi și lucra. Dar ruperera de locul său natal îl afectează mai mult decât s-ar fi așteptat. Emoțiile amestecate îl vor bântui pentru totdeauna, presiunile externe și interne amenință să-l copleșească. Nu mai este sigur dacă se poate întoarce, dacă va mai vedea vreodată răsăritul după o noapte lungă.

Filmul a câștigat premiul publicului la European Film Award din Berlin în decembrie 2017, după ce a fost distins anterior cu alte premii precum Bavarian Film Award, Premiul Media CIVIS și Premiul Criticilor de Film din Germania pentru Josef Hader ca cel mai bun actor în rolul principal”

INTRARE

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile / Cu sprijinul Institutului Goethe

INFO

Centrul Cultural German

Str. Lascar Catargi nr. 38, Iasi

Telefon: 0040-232-214051

E-mailinfo@kulturzentrum-iasi.ro

Web: www.kulturzentrum-iasi.ro

FBwww.facebook.com/DeutschesKulturzentrumIasi

PE ACEEASI TEMA:

Cruella | Cinema Ateneu

Un loc ca oricare altul | Cinema Ateneu

Soul | Cinema Ateneu

Deasupra tuturor – UP | Cinema Ateneu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Turneul international Romanian Music Journey ajunge si la Iasi

Expozitia de arta ”Dante ilustrat de copii” | ACCADEMIA DI ROMANIA IN ROMA

Expoziție și lansare de catalog la Muzeul de Artă „Bronzuri din patrimoniul Muzeului de Artă Iași”

SanoPass lansează abonamentele de fitness cu servicii medicale incluse

Scrie un comentariu: