”In tara lui Papura Voda” se joaca în aer liber (AMANAT)

UPDATE: Spectacolul se amana din cauza conditiilor meteo nefavorabile!

Duminică, 24 septembrie 2017 de la ora 18.00, pe strada C. Negri, in spatele Moldova Business Center, se joacă comedia „În Ţara lui Papură Vodă sau poveste de aburit adulţii” în regia lui Andrei Ciobanu, în cadrul proiectului Ateneu în oraș.

Distributie: Ileana OCNEANU, Ionuţ GÎNJU, Andrei CIOBANU.

La Iași, cererea pentru cultură rămâne la cote înalte, iar Ateneul din Iasi susține această tendință ascendentă. Sfârșitul săptămânii trecute a fost așa cum le place: cu multe aplauze. ”Peter Pan”, stewardesele din ”Atenție! Aterizăm” și protagoniștii comediei ”Dragoste pe contrasens” au avut patru întâlniri cu publicul, în patru locații diferite. Aproximativ 1700 de persoane au fost prezente la aceste spectacole gratuite!

În continuare, isi doresc să cucereasca Iașul prin cultură și vă invită duminică,  24 septembrie, de la ora 18.00, ”În Țara lui Papură Vodă”, pe strada Costache Negri, în spatele Moldova Business Center. Accesul este, de asemenea, gratuit.

Piesa este o comedie acida cu accente parodice, o satira social-politica, dar mai ales un pamflet si trebuie tratata ca atare. Orice asemanare cu persoane sau fapte reale este pur intamplatore 🙂 Atenţie ! Exista riscul sa faceţi febra musculara la obraji de la prea mult râs.

 

Cuvantul regizorului: „Orice Ileana Cosanzeana isi doreste un Fat Frumos, calare pe un cal alb, care sa o salveze din turnul unde este inchisa de Zmeul Zmeilor, sa o ia si sa o duca intr-un castel de aur sau de argint sau macar de bronz. Ea, o tanara cu ochii mari, cu talie de viespe, o zana frumoasa si gingasa; el, cel mai mare erou popular, curajos, voinic, puternic, cu o privire patrunzatoare. Iar cei doi, cuplul perfect, vor trai fericiti pana la adanci batraneti. Asta se intampla doar un basme. Dar ce se intampla cand anii au trecut? Ilenei i s-a ingrosat talia de viespe, el a capatat o „somptuasa” burta, iar „cuplul perfect” nu mai locuieste nici macar in castelul de bronz, ci intr-o garsoniera confort 2! Celor doi le-au trecut aburii indragostelii. Abia se mai suporta unul pe celalalt si, in plus, sunt nevoiti sa traiasca de pe azi pe maine in tara lui Papura Voda, unde lui Fat Frumos cei de la Imparatie ii restructureaza postul, Ileana e casnica si mai presus trebuie sa si plateasca taxe la Primarie. Si ca si cum toate acestea nu ar fi de ajuns, cei doi sunt vizitati si de Zmeul Zmeilor, ajuns intre timp politician.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: www.ateneuiasi.ro

FB: www.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: