In Tara Hutulilor, pe bicicleta – tura de cicloturism

ProBikeAddiction va propune o aventura de doua zile pe bicicleta in zona mirifica a Bucovinei – (Moldovita-Vatra Moldovitei). Vom scoate in evidenta aspecte noi de frumusete, autenticitate, cultura si traditie, chiar si pentru persoanele care au mai vizitat zona.

De la inceput am gandit ca cele doua trasee pe care urmeaza sa le parcurgem sa fie accesibile, pentru a va incuraja pe cat mai multi sa descoperiti zona montana si din saua bicicletei, nu doar la pas, sau din masina. Excursia pe bicicleta este potrivita atat pentru adulti, cat si pentru copii cu varsta de peste 10 ani, insotiti de parinti.Voua nu va ramane decat sa va bucurati de natura, relaxare si socializare, pentru ca noi suntem gata de aventura!

Perioada: 20-21 septembrie 2014; Locatie: Tara Hutulilor – zona Moldovitei; Numar minim de participanti: 6; Numar maxim de locuri disponibile: 16; Pret: 250 lei/persoana (include: cazare, 2 mese traditionale, participarea la cele 2 ture ghidate de cicloturism, asistenta mecanica, asistenta rutiera, in caz de necesitate, servicii foto&video) Detalii despre fiecare serviciu in parte, conditii de cazare s.a.m.d., gasiti mai jos. Taxa NU include transportul personal pana la punctul de intalnire de la Vatra Moldovitei. Contact: 0742.22.00.61 – telefon la care raspunde Ioana, byioanapopa@gmail.com

Inscrierile se fac completand formularul din acest LINK . Confirmarea fara echivoc a participarii se face achitand contravaloarea taxei, pana marti 16 septembrie, inclusiv.

ORGANIZARE SI PROGRAM

Tura va avea loc in weekendul 20-21 septembrie 2014. Intalnirea va avea loc sambata 20 septembrie, pana in ora 12.30 la pensiunea unde ne vom caza. Numarul minim de participanti este 6. In cazul in care nu se strang 6 participanti, tura va fi reprogramata sau se vor returna banii.

Participantii trebuie sa isi asigure transportul pana la pensiunea unde vom fi cazati. In pretul de cazare NU este inclus transportul pana in zona Vatra Moldovitei si nici costul de intrare la muzeu, manastire sau contravaloarea plimbarii cu mocanita.

Cazarea este realizata intr-o pensiune foarte primitoare, in camere duble, cu paturi individuale sau matrimoniale, cu baie si dus in camera, parcare, wi-fi, foisor si terasa spatioasa. Cina de sambata si micul dejun de duminica sunt incluse in pretul turei. Cele doua mese au specific traditional si vor fi gatite chiar de gazdele noastre, cu produse din propria curte – un deliciu bucovinean.

Sambata ne intalnim, ne cunoastem si dupa ce ne-am cazat pornim pe biciclete intr-o tura de aproximativ 16 kilometri prin care vom sublinia frumusetea cadrului natural al zonei – vom trece peste paraie, ne vom bucura de cascada, vom simti mirosul cetinei de brad, pentru ca apoi sa ajungem intr-un sat, parca rupt din rai, cu gospodarii razlete impanzite pe abruptul muntilor.

Traseul este mediu ca dificultate mai bine de jumatate fiind de parcurs pe drum forestier. Am gandit tura astfel incat urcusul (1 km) sa fie in prima parte a traseului pentru ca apoi sa ne putem bucura de vale si peisaje grozave pana inapoi la pensiune. Estimam ca traseul va fi parcurs in aproximativ 3 ore. Scopul este de plimbare, relaxare. Vom parcurge traseul in ritmul grupului. Seara vom povesti si ne vom bucura la o masa traditionala bucovineana.

Luam impreuna micul dejul la pensiune dupa care ne bucuram de cultura si traditia zonei. Avem programata o plimbare cu mocanita, vizita la muzeul international al oualelor incondeiate acolo unde vom regasi cusaturile hutulilor in motive traditionale pictate cu ceara pe oua si vom vizita manastirea Moldovita, una dintre cele 8 lacasuri de cult moldovenesti aflate in patrimoniul UNESCO. Traseul intre obiectivele turistice mentionate va fi parcurs pe bicicleta intr-o tura de sosea de aproximativ 16 kilometri. Spre dupa-amiaza ne vom lua ramas bun de la Tara Hutulilor.

SERVICII

In afara de aspectele organizatorice evidente – identificarea traseului, a gradului de dificultate, contactarea furnizorilor locali de servicii, echipa ProBikeAddiction va pune la dispozitie asistenta tehnica care presupune verificarea bicicletelor inainte de plecare si efectuarea de operatiuni de servisare minore in functie de necesitati . Asistenta tehnica este asigurata de Cristi, mecanic cu peste 8 ani experienta in domeniu. La pornirea pe traseu, echipa ProBikeAddiction va va oferi recomandari legate de siguranta si tehnica astfel incat sa nu existe probleme pe parcurs. Totusi, in caz de nevoie vom asigura asistenta rutiera – vom prelua de pe traseu bagaje si turisti/biciclete, dar speram sa nu fie nevoie 🙂

Pe tot parcursul turei vom filma si fotografia astfel incat cu totii sa avem amintiri ale unei aventuri minunate!

Servicii optionale: Avem la dispozitie 3 biciclete pentru inchiriat potrivite pentru persoane cu inaltimea de cel putin 1.65 m. Pentru inchirierea unei biciclete si a unei casti de protectie  pentru ambele zile precum si pentru transportul bicicletei se percepe o taxa totala de 80 de lei. Mentionam ca bicicletele sunt noi si performante – cu echipare peste medie, adecvata drumurilor specifice tururilor mixte off si on road – drum pietruit, inerbat, sosea etc. In cazul in care nu va decideti cum va puteti transporta bicicleta in turul nostru, intreaba-ne!

Recomandari: Purtarea castii de protectie este obligatorie! Va recomandam sa aveti echipament sport, geaca impermeabila, manusi de ciclism, caciula, haine de schimb, rucsac, apa, alimente. Pentru pranz in ambele zile recomandam sa aveti la voi pachetele de mancare pentru ca vom face cate un popas in cadrul fiecareia dintre cele doua ture.

Conditii de returnare a banilor

Plata integrala trebuie facuta pana marti, 16 septembrie 2014.

  • In cazul in cara tura de cicloturism ghidat se anuleaza din diverse motive veti primi inapoi suma integrala de bani sau vom reprograma tura de comun acord
  • Daca un participant face plata si din anumite motive anunta inainte de data de 13 septembrie 2014, inclusiv ca nu mai poate participa va primi inapoi toata suma platita
  • Daca un participant face plata si din anumite motive anunta dupa data de 14 septembrie 2014 inclusiv dar inainte de 18 Septembrie 2014 inclusiv ca nu mai poate partipa se vor restitui numai o parte din bani: vor fi retinuti 100 RON, suma necesara organizarii administrative ce va fi virata in contul pensiunii unde ne vom caza
  • Daca un participant face plata si din anumite motive anunta dupa data de 18 septembrie 2014 inclusiv ca nu mai poate partipa nu i se va restuti suma platita pentru ca timpul ramas pana la desfasurarea turei nu permite gasirea unui nou participant

Despre Hutuli: “Misterioşi şi discreţi, asemenea locurilor în care şi-au înfipt rădăcinile, huţulii rămân o enigmă pentru călătorul însetat de cunoaştere…, o etnie neelucidată. Oameni imprevizibili şi adânci ca pădurile, în preajma cărora şi-au aşezat casele, suspicioşi şi prudenţi ca sălbăticiunile codrilor, susţin că sunt de un alt neam, deşi nu-şi cunosc istoria. Poate şi din cauză că nu obişnuiesc să şi-o scrie, cum nici dacii nu şi-au scris istoria lor. Iubitori de natură, şi-au însuşit libertatea şi liniştea ei, adăpostindu-şi casele în inima pădurii, feriţi de legile oamenilor. Singura lege le-a fost Dumnezeu, aşa cum l-au putut înţelege în sufletele lor răzvrătite şi neînduplecate…“, este de părere scriitorul Casian Balabasciuc în prefaţa cărţii sale „Stranii povestiri huţule“.

INFO

www.probikeaddiction.ro

www.facebook.com/Probikeaddiction

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: