„În numele copilului” – povestea familiei Bodnariu, în exclusivitate la TVR

Irina Pacurariu si Marius Bodnariu

Irina Pacurariu si Marius Bodnariu

Vineri, 29 ianuarie, de la ora 21.00, TVR 1 difuzează un reportaj realizat de Irina Păcurariu, filmat în Norvegia. Materialul este produs de TVR Internaţional şi se difuzează aici joi, de la ora 22.00.

„S-au stabilit la o margine de fiord unde lumea stă atârnată dincolo de oricare timp. Voia să nu-l ştie nimeni şi acum îl ştiu toţi. E obosit, plâns, pus pe tavă, sub lupă. E un tată fără rost şi fără copii. Îi bătea? E şomer? E dintr-o sectă periculoasă? Are obiceiuri barbare? Prea creştin? Povestea e lungă, absurdă, anapoda. Şi o voi spune, în curând, şi la TV. Deocamdată, doar atât: Marius are pentru copiii lui ceea ce nu apare în nicio anchetă sau raport norvegian Barnevernet, are ceva care se numeşte iubire, o infinită iubire”. Este o avanpremieră a poveştii lui Marius Bodnariu şi a familiei sale, pe care Irina Păcurariu urmează să o spună, în exclusivitate pentru România, la TVR 1, vineri seară, de la ora 21.00, sub titlul În numele copilului. Reportajul poate fi urmărit de românii din afara graniţelor ţării la TVR Internaţional, în premieră, joi, 29 ianuarie, de la ora 22.00 şi duminică, 31 ianuarie, de la 15.00.

În numele copilului aduce în prim-plan unul dintre cele mai dezbătute subiecte ale momentului, cazul familiei Bodnariu, Ruth şi Marius, ai cărei 5 copii au fost preluaţi de autorităţile norvegiene în urma unui denunţ care acuza corecţii fizice aplicate minorilor, făcut la serviciile de protecţie a copilului (Barnevernet).

În materialul realizat de Irina Păcurariu exclusiv pentru TVR, filmat la faţa locului în intervalul 19-22 ianuarie, telespectatorii vor vedea interviuri cu autorităţi, reprezentanţi ai Parlamentului norvegian, avocaţi, oficiali ai Bisericii Neoprotestante, oficiali ai Bisericii Orotodoxe Române, filmări cu familia Bodnariu, vecini, prieteni şi români din diaspora, ale căror opinii consolidează întreaga poveste.

Cinci copii, dintre care un bebeluş de 3 luni, împărţiţi în trei case surogat, au trezit conştiinţe şi au mişcat inimi. Marius şi Ruth au fost acuzaţi de autorităţile norvegiene de violenţă fizică asupra copiilor cei mari. Copiii le-au fost luaţi, duşi la sute de kilometri, de unde nu au mai venit niciodată acasă. Au greşit părinţii? Sistemul norvegian de protecţie socială este nemilos? E vorba de reguli încălcate? De un exces de zel?

Cazul care a polarizat opinia publică din România, care a zguduit conştiinţe şi a scos românii în stradă va fi reflectat, în exclusivitate, în reportajul În numele copilului de la TVR. În numele copilului s-au luat decizii, au fost găsiţi vinovaţi, curg lacrimi. În numele copilului ne întrebăm unde e adevărul. Ce a rămas nespus într-o poveste fără egal aflăm joi, de la ora 22.00, la TVR Internaţional şi vineri, 29 ianuarie, de la ora 21.00, la TVR 1 şi pe TVR+.

Realizator: Irina Păcurariu. Director de imagine: Silviu Andrei.

INFO

www.tvr.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “„În numele copilului” – povestea familiei Bodnariu, în exclusivitate la TVR”

  1. Paraschiv Ion says:

    -De ce nu voia sa nu-l stie nimeni?
    -Oare nu de acolo era originara Ruth?

Scrie un comentariu: