IN MEMORIAM PETRU PONI (1841 – 1925). Expoziția „Petru Poni – Documente de referință biografică”

in-memoriam-p-poni-2015

Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi organizează joi, 2 aprilie 2015, începând cu ora 12.00, la Muzeul „Poni – Cernătescu” de pe strada Mihail Kogălniceanu nr.7B, manifestarea omagială IN MEMORIAM PETRU PONI.

Profesorul Petru Poni este cel care a înființat în 1882 primul laborator de chimie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, iar în 1891, Catedra de chimie organică, fiind astăzi recunoscut ca întemeietorul școlii românești de chimie.

Organizat în parteneriat cu Arhivele Statului Iaşi, Colegiul de Electronică şi Telecomunicaţii „Gheorghe Mârzescu” Iași, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iaşi şi consacrat comemorării a 90 de ani de la stingerea din viaţă a reputatului profesor chimist Petru Poni, evenimentul cultural se înscrie firesc în suita de manifestări omagiale dedicate marilor personalităţi care şi-au înscris cu cinste numele în istoria ştiinţei şi tehnicii din România.

Programul acestui eveniment  include evocări susținute de prof. dr. ing. Ilie Siminiceanu, Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași, precum și de elevi ai Colegiului Tehnic de Electronică și Telecomunicații „Gheorghe Mârzescu” Iași, urmate de vernisajul expoziției „Petru Poni – Documente de referință biografică”, ce va putea fi vizitată până pe 10 mai 2015.

Manifestarea se va încheia cu mini-concertul „Mica serenadă” de W.A. Mozart, susținut de Cvartetul de coarde „Allegria” de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, îndrumător prof. Florin Sandu.

INFO

Muzeul „Poni-Cernătescu”

Adresă: Str. Kogalniceanu 7B, Iași 700454

Telefon:021 313 1947

Orar: Marti-Duminica: 10:00 – 17:00; Luni: închis

www.ponicernatescu.ro

PE ACEEASI TEMA:

Expoziția de litografii „Marc Chagall – Poezia culorilor” la Palatul Culturii

Expozitia concursului international ”Eminesciana”, editia a VII-a

Expoziție inedită de rochii de hârtie la Galeria de arta ”Grand Hotel Traian”

The Second Deflowering /A Doua Deflorare, de Smaranda Ursuleanu @Galera Meru

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Concert extraordinar de muzica bizantina in Sala Mare a Teatrului Național

Spectacolul pentru copii „Bubico” are loc în Foaierul Cinematografului Victoria

Deschiderea Fab Lab Iasi- platformă independentă adresată comunității tehnice din Iași

Deschiderea Stagiunii 2017-2018 la Ateneul din Iași

Scrie un comentariu: