IN MEMORIAM PETRU PONI (1841 – 1925). Expoziția „Petru Poni – Documente de referință biografică”

in-memoriam-p-poni-2015

Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi organizează joi, 2 aprilie 2015, începând cu ora 12.00, la Muzeul „Poni – Cernătescu” de pe strada Mihail Kogălniceanu nr.7B, manifestarea omagială IN MEMORIAM PETRU PONI.

Profesorul Petru Poni este cel care a înființat în 1882 primul laborator de chimie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, iar în 1891, Catedra de chimie organică, fiind astăzi recunoscut ca întemeietorul școlii românești de chimie.

Organizat în parteneriat cu Arhivele Statului Iaşi, Colegiul de Electronică şi Telecomunicaţii „Gheorghe Mârzescu” Iași, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iaşi şi consacrat comemorării a 90 de ani de la stingerea din viaţă a reputatului profesor chimist Petru Poni, evenimentul cultural se înscrie firesc în suita de manifestări omagiale dedicate marilor personalităţi care şi-au înscris cu cinste numele în istoria ştiinţei şi tehnicii din România.

Programul acestui eveniment  include evocări susținute de prof. dr. ing. Ilie Siminiceanu, Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași, precum și de elevi ai Colegiului Tehnic de Electronică și Telecomunicații „Gheorghe Mârzescu” Iași, urmate de vernisajul expoziției „Petru Poni – Documente de referință biografică”, ce va putea fi vizitată până pe 10 mai 2015.

Manifestarea se va încheia cu mini-concertul „Mica serenadă” de W.A. Mozart, susținut de Cvartetul de coarde „Allegria” de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, îndrumător prof. Florin Sandu.

INFO

Muzeul „Poni-Cernătescu”

Adresă: Str. Kogalniceanu 7B, Iași 700454

Telefon:021 313 1947

Orar: Marti-Duminica: 10:00 – 17:00; Luni: închis

www.ponicernatescu.ro

PE ACEEASI TEMA:

O istorie în relief, accesibilizată pentru nevăzători, la Palatul Culturii

Asociația 4Culture anunță vernisajul expoziției FILM – proiect curatorial la Iași și București

Aici Radio Moldova, expoziție-instalație la Vila Sonet

Expoziția ”Ctitori de neam și țară – Colecția medalistică Iulia-Claudia Antăluță”

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Super concert Saragossa Band, Bosquito și Ovidiu Lipan Țăndărică si foc de artificii

Jazz În Copou© Last JAM SESSION 2018

Concert extraordinar HOLOGRAF @ Iasi

Petre Roman isi lanseaza cartea la Iasi

Scrie un comentariu: