In grupa cu Polonia la Fed Cup

Echipa feminina de tenis a Romaniei va incepe miercuri o noua tentativa de promovare in Grupa Mondiala a competitiei Fed Cup, cu ocazia turneului de la Eilat (Israel), din cadrul Grupei I a zonei Europa-Africa a competitiei. Echipa Romaniei, condusa de capitanul nejucator Marius Comanescu, este compusa din Sorana Cirstea (27 WTA),  Cristina Mitu (169 WTA), Raluca Olaru (220 WTA) si Cristina Dinu (244 WTA) si se afla in Grupa C, alaturi de Israel, Polonia si Turcia.
Fed Cup_Romania

Echipa feminina a Romaniei la Fed Cup: Cristina Mitu(stanga sus), Sorana Carstea(stanga jos), Raluca Olaru (dreapta sus), Cristina Dinu(dreapta jos)

Polonia este cea mai puternica adversara, avandu-le in lot pe Agnieszka Radwanska (4 WTA), sora ei, Urszula Radwanska (37 WTA), Paula Kania, Alicja Rosolska, iar capitan nejucator este Tomasz Wiktorowski. Pentru Israel vor evolua Shahar Peer (91 WTA), Julia Glushko, Keren Shlomo, Valeria Patiuk, iar Amos Mansdorf este capitan nejucator. Cea mai buna jucatoare a Turciei este Cagla Buyukakcay (163 WTA), in echipa fiind si Pemra Ozgen, Basak Eraydin, Ipek Soylu, in vreme ce Ali Gorec este capitan nejucator.

Cele patru formatii vor juca fiecare cu fiecare, iar castigatoarea va intalni in meci de baraj echipa clasata pe primul loc in Grupa A (Austria, Belarus, Croatia si Georgia), invingatoarea urmand sa participe in play-off pentru Grupa Mondiala II, in aprilie 2013.
In 2012, tot la Eilat, Romania a pierdut cu Polonia (1-2), dar a invins Croatia (2-1) si Luxemburg (3-0). In partida cu Polonia, Agnieszka Radwanska a invins-o pe Irina Begu cu 6-1, 6-3, Simona Halep a dispus cu 7-6, 6-4 de Urszula Radwanska, iar surorile Radwanska au castigat cu 4-6, 6-0, 6-0 meciul cu perechea Begu/Halep. Polonia a mai invins Romania si in 2009 (Tallinn), cu 2-1. Monica Niculescu a trecut de Katarzyna Piter cu 6-1, 6-4, Sorana Cirstea a fost invinsa de Agnieszka Radwanska, scor 1-6, 3-6, iar perechea Klaudia Ignacik/Alicja Rosolska a castigat cu 6-4, 6-0 in fata perechii Cirstea/Niculescu.
In 2008, la Budapesta, Romania intrecea Polonia cu 3-0. Niculescu a dispus cu 7-5, 2-6, 6-4 de Urszula Radwanska, Cirstea a invins-o pe Agnieszka Radwanska, scor 6-4, 7-5, iar Cirstea si Niculescu au castigat la dublu cu perechea Klaudia -Ignacik/Alicja Rosolska, 6-4, 6-3.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: