În curând / À venir / Coming soon @Galeria apARTe

in-curand-aparte

Galeria apARTe – Facultatea de Arte Vizuale și Design, U.N.A.G.E. Iași (str. Sărăriei nr. 189) va invita la proiectul artistic ÎN CURÂND / À VENIR / COMING SOON. Expozitia poate fi vizitata in perioada 7 – 14 noiembrie 2016.

Artiști: Frédéric Jaccaud, Valéry Pelletier, Ivan Polliart

În curând / À venir / Coming soon este un proiect artistic care cercetează cinematografele în aer liber (cineparcuri) de tip drive-in din Québec (Canada). Pe parcursul unor călătorii însumând peste 3000 km, autorii au documentat situații diverse ale cineparcurilor, unele în funcțiune, altele demolate sau având o nouă întrebuințare. Din diverse motive, precum dezvoltările urbane, economice sau tehnologice, cineparcurile sunt într-un regres rapid. Aceste dispozitive cinematografice, care facilitau consumul filmelor din mașină, într-un mediu natural cu un decor seducător, permiteau integrarea sonoră și vizuală a filmului în peisaj. Ele rămân o mărturie a unui mod de a trăi experiența cinematografică în afara sălilor de cinema clasice, adesea obscure.

În curând / À venir / Coming soon este o arhivă subiectivă și ficțională a unei apocalipse minore, dispariția cineparcurilor.

PARTICIPANTI

Frédéric Jaccaud (Elveția)
Muzeograf la Musée de L’Utopie et d’ailleurs din Yverdon les Bains (Elveția), Frédéric Jaccaud publică regulat articole critice despre literatura SF în diferite publicații din Franța și Elveția. În anul 2016 a fost co-curator al expoziției Monstres, faites-moi peur !, prezentată în cadrul prestigiosului festival de fotografie Mois de la Photo din Arles (Franța).

Valéry Pelletier (Canada)
În practica sa fotografică și instalaționistă, artista exploatează ambianța spațiilor părăsite care păstrează urme ale activității umane, punând accent pe potențialul lor poetic și pe posibilitatea de a deveni decorul unor înscenări artistice. Absolventă a Școlii de Arte Vizuale și Mediatice de la l’Université du Québec à Montréal, Valéry Pelletier a expus la Joliette, Montréal, Laval în Canada, precum și la Szczecin, în Polonia.

Ivan Polliart (Franța)
În proiectele sale artistice, el folosește imaginile spațiilor arhitecturale pentru a construi ficțiuni și paradoxuri. Este curatorul Asociației 23.03 (Franța). În anul 2013, a fost profesor invitat la UQAM (Montréal, Canada). Recent, proiectele sale au fost publicate în catalogul Entre [vue] et Entre/ici (Franța), consacrat proiectelor artistice de regenerare urbană.

 

Expoziția este realizată cu sprijinul Région Alsace Champagne – Ardenne Lorraine. Un proiect realizat de Centrul de Fotografie Contemporană în colaborare cu Universitatea Națională de Arte ,,George Enescu” Iaşi, la Galeria apARTe, Iași (str. Sărăriei nr. 189), în intervalul 7 – 14 noiembrie 2016.

INFO

Galeria apARTe

Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, Facultatea de Arte Vizuale si Design

Str. Sărărie nr. 189, Iași

www.facebook.com/Galeria-Aparte

PE ACEEASI TEMA:

„Semne cusute” prezintă expoziția „IA Aidoma” la Palatul Culturii

Expozitia Conexiuni textile, noiembrie 2016

Expoziția „D’ale propagandei 1.0”

100 ani de Dada – Tristan Tzara ilustrat de Picasso, Matisse, Arp și Masson / FILIT 2016

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Concursul Naţional de Informatică „URMAŞII LUI MOISIL” 2017

Recital extraordinar Horatiu Malaele: ”Sunt un orb” @Ateneul din Iasi

Concert aniversar Jassy Jazz Orchestra @Cafeneaua FiX

”Messa Da Requiem” – concert vocal-simfonic la Casa de Cultura a Studentilor

Scrie un comentariu: