In cautarea Sufletului Craciunului, de R.D. Mottok / Editura Trei

Cartea ”In cautarea Sufletului Craciunului”  ce se lansează pe 15 noiembrie 2014 este prima poveste de Crăciun în care globurile sunt personaje însufleţite  si va fi disponibilă în toate librăriile din ţară şi la marii distribuitori on-line.

sufletul craciunuluiScrisă de R.D. Mottok şi publicată de Editura Trei, face parte dintr-un proiect mai amplu, care mai conţine o colecţie de ornamente pentru bradul de Crăciun şi un film de animaţie de lung metraj. Împreună cu cartea, autorii vor lansa şi primul glob din colecţia Sufletul Crăciunului. Acesta este produs în serie limitată şi este pictat manual cu una dintre scenele din poveste.

Anul acesta poate fi primul Crăciun în care părinţii nu vor mai agăţa în brad simple globuri, ci pilde pline de învăţături. Povestea “În căutarea Sufletului Crăciunului” conţine un mesaj educativ important pentru copii şi oferă părinţilor prilejul de a retrăi emoţiile copilăriei şi de a împărtăşi cu cei mici bucuria lecturii.

Înainte de a începe lucrul la această poveste, ne-am gândit cum am putea să îi insuflăm copilului nostru sentimente, obiceiuri şi valori astfel încât Crăciunul să aibă aceeaşi încărcătură emoţională care o avea pentru noi atunci când eram copii. Odinioară obişnuiam să ne pregătim temeinic pentru primirea colindătorilor cu gustări calde, abia scoase din cuptor, iar felicitările vesel tipărite se dovedeau neîncăpătoare pentru toate gândurile şi urările de bine. Dar bucuria cea mai mare era aceea de a dărui”, mărturiseşte autorul.

Proiectul transformă bradul de Crăciun, care devine mai mult decât un obiect decorativ. Globurile sunt personaje care trec prin aventuri extraordinare, într-o poveste plină de învăţături pentru copii şi părinţi. Eroii din carte străbat în noaptea Ajunului distanţe de neimaginat, traversează munţi şi păduri pline de primejdii, revăd locuri şi prieteni dragi uitaţi de vreme, îşi fac prieteni noi şi tovarăşi de drum de nădejde, suferă şi se sacrifică în căutarile lor. Dar vor reuşi ei, oare, să redea sărbătorii Crăciunului strălucirea pierdută? Vor găsi la timp Sufletul Crăciunului? Porneşte împreună cu ei În căutarea Sufletului Crăciunului şi află toate răspunsurile între paginile poveştii.

R.D. Mottok este un părinte îngrijorat că sentimentele care însufleţesc sărbătoarea Crăciunului, precum iubirea de semeni, generozitatea, compasiunea şi spiritul de sacrificiu, sunt pe cale de a fi uitate. Ca să le readucă în căminele şi inimile tuturor copiilor, vine în ajutorul părinţilor cu o această poveste, plină de căldură si speranţă.

Anda Cofaru încântă privirea şi amplifică emoţia lecturii prin frumoase ilustraţii care spun povestea celor trei prieteni ce pornesc să salveze Crăciunul.

Anul apariţiei: 2014; Format: 180 x 210 mm, paperback cu clape; Nr. de pagini: 136; ISBN: 978-606-719-179-0; Pret: 39 lei

INFO

www.sufletulcraciunului.ro

www.facebook.com/sufletulcraciunului

Editura Trei

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: