IMPERCEPTIBIL | Expoziție a studenților Facultății de Arte Vizuale și Design

„Imperceptibil” este o expoziție a studenților Facultății de Arte Vizuale și Design, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași și face parte dintr-o serie de evenimente expoziționale, editoriale și discursive realizate în cadrul proiectului „Baza Extinsă de Activități și Practici în Arte – Baza Aparte Extinsă”.

Expozitia poate fi vizitata in perioada 11 – 17 noiembrie 2021 la Galeria Aparte, UNAGE Iași – Str. Codrescu nr. 6.

Expun studenți ai specializărilor Artă murală, Foto-Video și Sculptură: Alexandra Babin, Carina Burghelea, Mihai Chelba, Iulia Constantin, Andrei Gavriliță, Alexandru Ilievici, Miruna Lupea, Cătălin Marinescu, Radu Neacșu, Ioana Rusu, Iulian Țugui. Coordonatori: Bogdan Gavrilean, Lavinia German, Cătălin Gheorghe, Oana Nicuță Nae, Daniel Sofron, Cătălin Soreanu, Mihai Vereștiuc. Suport tehnic: Vlad Onescu, Nicu Oniciuc

Argumentul expozițional:
În marja de abatere de la convențiile expectanțelor, expoziția e conceptualizată prin translarea unei experiențe a defragmentării oscilațiilor investigative în aparente filosofii vizuale înspre dereglarea controlată a limitelor perceptivității. Astfel, dacă intruzivitatea pune în evidență liminalitatea, imaginile par a transpare și a se estompa în același timp contradictoriu al sesizării. De pildă, imersiunile, deplasările și defragmentările, care fac ca spațiul negativ să devină un accent adjectival în momentele de revizuire a contemplărilor, creează un vertij static, rece, intermediar. În aceeași retorică, spațiul expozițional apare ca și cum ar fi răsfoit asemenea unei cărți ale cărei pagini le poți vedea intermitent ori concomitent. Nicio secvență nu se eliberează de atmosferă. Nici un fragment nu intră în contradicție cu dezordinea. Ierarhiile intră în disoluție, în vreme ce geometriile forțează prim planul care se transformă însă, subit, într-un fundal indistinct. Un pas înapoi, între straturi, șterge formele, care rămân doar culori, sau deselectează culorile care se estompează în figuri, nicicum în iluzii. Ca să îți ții respirația, fără a ameți, în sinea ta, tragi prelung aer în piept și te abții să oftezi. Nu vei simți că plutești, ci doar că devii imperceptibil la rândul tău. (Cătălin Gheorghe)

INFO

Galeria de arta apARTe

Facultatea de Arte Vizuale şi Design

Str. Sărărie nr. 189, Iasi

www.facebook.com/Galeria.Aparte

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: