Impactul inovațiilor auto în dezvoltarea transporturilor

Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale (ARTRI) și revista „Mișcarea”  organizează un eveniment special, intitulat „Impactul inovațiilor auto în dezvoltarea transporturilor”, care va avea loc la Iași, pe 25 iunie 2013, între orele 10.00 și 14.00, în Sala Regală a hotelului „La Castel”.

Evenimentul urmărește în principal stimularea parteneriatelor necesare dezvoltării durabile a industriei transporturilor. De aceste parteneriate au nevoie la ora actuală atât transportatorii de mărfuri și persoane, cât și inventatorii, producătorii și dealerii auto.

Întrunirea specialiștilor de la Iași face parte din seria dezbaterilor esențiale organizate pe parcursul anului 2013 de ARTRI și revista „Mișcarea”.

Dezbaterile despre inovațiile în transporturi devin din ce în ce mai frecvente în multe țări europene care se confruntă cu crizae conomică. Ansamblul știință-cercetare-inovare reprezintă o cale sigură, cu costuri acceptabile, spreprogres. Tot mai multe state încearcă să identifice surse de finanțare pentru susținerea tehnologiilor avansate, care permit generarea de emisii reduse de carbon, produc autovehicule electrice, hibrid, carburanți alternativi, aerodinamici etc.

În condiţiile în care finanţarea însăşi a transporturilor rămâne o sarcină dificilă (dar necesară pe termen lung) ARTRI susţine cercetarea în transporturi prin colaborarea cu inventatori români de excepţie.

Corneliu Birtok-Băneasă, deţinătorul a 13 medalii internaţionale de aur pentru invenția sa -filtrul de aer supraaspirant – va fi unul dintre invitații speciali ai evenimentului organizat la Iași. Comunicări de excepție vor susține prof. Boris Plăhteanu, Directorul Institutului Național de Inventică din Iași, prof. Paul Bârsănescu, Facultatea de Mecanică din cadrul Universității „Gheorghe Asachi” din Iași, LizetaVolcinschi, Director la Ministerul Transporturilor, Petru Dram, director Eden Consulting & Engineering din Piatra Neamț, Călin Sabău, Director general FATII din București, Radu Blanovschi, manager Ferabit Trans şi alţii.

Sponsorii evenimentului: GRS SRL, GQS SRL, TIR 2000 Filiala Bucureşti SRL, Pellamar SRL şi Hotelul Secret Garden, Dănești-Maramureș vor oferi multiple premii invitaţilor şi participanţilor.

INFO

www.artri.info

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: