„ILFOVEANU 2020” | Expoziție-eveniment

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iaşi, Casa de licitații Vikart și Uniunea Artiștilor Plastici din România invită iubitorii de artă, în perioada 23 septembrie – 11 octombrie, la expoziția-eveniment „Ilfoveanu 2020”, care se va desfășura la Palatul Culturii din Iași, în spațiile Muzeului de Artă.

Concepută de Casa de licitații Vikart, înființată în anul 2019, cu scopul declarat de a susține și promova arta modernă și contemporană românească, expoziția este dedicată maestrului Sorin Ilfoveanu, una dintre personalitățile marcante ale artei plastice românești, ale cărui lucrări se regăsesc la mari case de licitații din lume, precum Christie’s, alături de cele semnate de Pablo Picasso și Henri Matisse.

Expoziția prezentată la Muzeul de Artă din Iași reunește 45 de lucrări, pictură în culori acrilice şi desene, având ca tematică subiecte dominante ale artei maestrului. Multe din creațiile ce fac parte din „Ilfoveanu 2020” sunt pentru prima dată incluse într-un demers expozițional, care a debutat în luna septembrie la Muzeul de Artă Cluj-Napoca și va continua, după Iași, în cursul lunii noiembrie, la Muzeul Naţional Brukenthal Sibiu.

Proiectul expozițional „Ilfoveanu 2020” face parte integrantă din strategia Casei de licitaţii Vikart, care vizează cultivarea, stimularea și promovarea interesului pentru artă și artiștii contemporani.

Promotor al artei de patrimoniu și al celei contemporane, muzeul devine, astfel, cel mai important partener expozițional în promovarea și consolidarea acestui tip de proiect. Susținând ideea de mobilitate a patrimoniului, evenimentul își propune să aducă plus valoare atât pentru artiștii contemporani și colecționarii de artă, cât și pentru muzee, ținta principală rămânând însă publicul.

Personalitate artistică remarcabilă, elev al Maestrului Corneliu Baba, alături de Ștefan Câlția, Sorin Dumitrescu şi Mihai Cismaru, Sorin Ilfoveanu recreează în simplitatea stilului său propriu o lume fără timp, o lume în care eul profund aspiră către cunoaşterea umană, unind trăsăturile spiritului şi sufletului într-un univers niciodată început şi fără de sfârșit.

Expoziţia va fi putea fi vizitată în perioada 23 septembrie – 11 octombrie 2020, de marţi – duminică, în intervalul orar 10.00-17.00. Ultima intrare în spaţiul expoziţional: ora 16.30.

INFO

Palatul Culturii

Piata Stefan cel Mare si Sfant nr. 1, Iasi

contact@palatulculturii.ro

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/PalatulCulturiiIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: