iHamlet @Teatrul National Iasi

Bazat pe un text nou, inspirat mai degrabă din personajul Hamlet decât de subiectul piesei lui William Shakespeare, echipa Punctart a creat un spectacol de teatru new media, ilustrat ca un eseu audiovizual care vorbește despre inadaptare și refuzul de a se conforma realității, dar și despre conflictul dintre generații.

  • luni, 2 iunie 2018, ora 19:00, sala Teatru La Cub – Teatrul National Iasi

iHamlet este un spectacol de teatru multimedia care reflectă universul subiectiv al lui H, un adolescent aparent obișnuit. H are o prietenă drăguță, niște părinți care-l enervează, o școală plictisitoare și mult timp liber. Dar atunci când închide ochii, lumea lui se transformă într-o rețea fabuloasă de gânduri și imagini pe care le poate modela cum are chef.

Și când primește un telefon prin care află că tot ce până atunci era sigur începe să se clatine sub o avalanșă de întrebări, H rămâne blocat în rețea, încercând cu disperare să schimbe cursul evenimentelor…

iHamlet este un eseu multimedia despre identitate și conștiință în care iluzia și realitatea se îmbină într-un univers care sparge barierele timpului și ale spațiului, dând naștere unui timp al emoției. Limbajul scenic creat îmbină expresivitatea actorilor, textul, sunetul, proiecțiile video şi noile tehnologii pentru a construi o experiență senzorială intensă: un Hamlet personal, un Hamlet al acestei generații, un Hamlet de azi.

Spectacolul iHamlet a fost realizat în parteneriat cu Teatrul Excelsior și face parte parte din demersul Loading culture, un program cultural educațional dedicat tinerilor care presupune reinterpretarea temelor din dramaturgia clasică sub forma unui spectacol de teatru new media cu conținut original. Până în prezent iHamlet a ajuns la peste 1500 de adolescenți, fiind denumit „cel mai bun spectacol de adolescenți”, de către Cristina Modreanu, în Dilema Veche în 2016.

INTRARE

Intrarea la spectacol este liberă în limita locurilor disponibile și pe bază de rezervare. Pentru a vă solicita locurile, vă rugăm să vă adresați Agenției Teatrale din str. Ștefan cel Mare nr. 4 sau telefonic 0232-255999.

Asociația Punctart este un demers cultural pornit în 2015 de către o echipă multidisciplinară de artiști. Punctart dezvoltă programe culturale și educaționale destinate tinerilor care cercetează relația dintre artă și comunitate, prin utilizarea noilor tehnologii.

iHamlet este pe www.punctart.ro/ihamlet, la un like distanță pe www.facebook.com/punctart și poate fi urmărit pe Instagram: @punctart.

Pe scenă: Catrinel Bejenariu, Gabi Costin, Vladimir Purdel, Vlad Pavel. Regia: Catinca Drăgănescu. Dramaturgia: Elise Wilk. Coregrafia şi mişcarea scenică: Simona Deaconescu. Scenografia şi costumele: Bogdan Costea. Video & Light Design: Dan Basu. Sound Design: INTERIOR8. Tour manager: Alina Dumitrache

Durata: 75 de minute

 

Turneu iHamlet Loading Culture este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. *Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

INFO

www.punctart.ro/ihamlet

www.facebook.com/punctart

Instagram: @punctart

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: