“If Lovin’ You Is Wrong”, proiect expoziţional la galeria Schleifmühlgasse 12-14 din Viena

Afis-Schleifmuhlgasse

Institutul Cultural Român de la Viena organizează în parteneriat cu galeria Schleifmühlgasse 12-14 din Viena proiectul de artă contemporană If Lovin’ You Is Wrong realizat de Cristina Bogdan (România), Claudiu Vlad Ursache (România), Diego Marcon (Italia) şi Daniel Witurna (Austria). Vernisajul expoziţiei are loc în data de 5 martie, de la ora 19.00, în prezenţa artiştilor. Galeria Schleifmühlgasse 12-14 din Viena găzduieşte proiectul până pe 28 martie, expoziţia fiind deschisă publicului în zilele de joi şi vineri între orele 14.00 şi 17.00 şi sâmbătă între orele 10.00 şi 15.00.

Expoziţia cuprinde o instalaţie de sunet care prezintă un spectacol de teatru radiofonic în 12 părţi. Conceptul curatorial a fost dezvoltat de Cristina Bogdan împreună cu Diego Marcon, realizarea tehnică fiind asigurată de Claudiu Vlad Ursache şi Daniel Witurna.

Proiectul s-a născut în urma unei colaborări între Cristina Bogdan şi Diego Marcon care au dezvoltat împreună un dialog artistic cu un puternic caracter ficţional, realizat prin naraţiune şi ascultare. Scopul expoziţiei de la galeria Schleifmühlgasse este de a oferi vizitatorilor o experienţă inedită ţesută în jurul poveştii a două personaje ce vor fi reprezentate atât prin voce cât şi vizual în cadrul instalaţiei. Cuvintele vor fi redate de două LED-uri plasate în geamul galeriei, restul spaţiului participând la crearea atmosferei. Conceptul proiectul este conturat în jurul ideii de intimitate, a jocului dintre spaţiul personal şi cel public şi al elementelor de naraţiune şi de acceptare a realităţii.

Proiectul If Lovin’ You Is Wrong este organizat de galeria Schleifmühlgasse 12-14 din Viena în parteneriat cu Institutul Cultural Român de la Viena, Institutul Cultural Italian de la Viena, Cancelaria Federală a Austriei şi Wien Kultur – Secţia Culturală a Primăriei Viena.

Cristina Bogdan locuieşte şi lucrează la Bucureşti şi Londra. În prezent urmează un doctorat în Teoria Artei la Université Paris 1 Sorbonne, predând în paralel Istoria şi Teoria Artei la London College of Communication şi la University for the Creative Arts Farnham. A absolvit Istoria Artei şi Filosofia la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales Paris. Este redactor online al Revistei ARTA şi contribuie cu articole de specialitate pentru Notes on Metamodernism. A curatoriat expoziţii independente în Bucureşti, Paris, Londra şi Viena şi conduce din 2014 ODD din Bucureşti, un spaţiu de rezidenţă pentru artişti.

Diego Marcon s-a născut în Italia, iar în prezent este stabilit la Paris. A urmat cursuri de cinematografie, televiziune şi noile media la Milano şi cursurile de artă vizuală ale Universităţii din Veneţia. În 2013 a participat la un program de rezidenţă al Centrului Internaţional de Artă Vassivière. De asemenea, a participat cu proiecţii în Italia, Marea Britanie, Franţa şi Olanda.

Vlad Claudiu Ursache s-a născut la Suceava şi este stabilit în prezent la Berlin. Este specialist IT, a dezvoltat aplicaţii pentru Mac-iPhone şi este dezvoltator al numeroase proiecte IT.

Daniel Witurna studiază Sţiinţele Informatice şi urmează cursurile de multimedia ale Universităţii Tehnice din Viena. De asemenea, este dezvoltator de aplicaţii mobile cu o experienţă de şapte ani.

INFO

Institutul Cultural Român de la Viena

Argentinierstr. 39, 1040 Viena

Tel./fax: +431 319 10 81

Mail: office@rkiwien.at

www.rkiwien.at

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: