IETS / Absolvenţii mărşăluiesc duminica viitoare. Vezi programul celui mai aşteptat eveniment studenţesc!

Pe data de 3 iunie absolvenţii din toate colţurile Iaşului se întâlnesc pentru a participa la evenimentul pe care l-au aşteptat toată studenţia – Marşul tradiţional.

final de an universitar (9)

Iaşul îşi sărbătoreşte tinereţea. Ziua de 3 iunie este dedicată la Iaşi Educational Trade Show – IETS în întregime absolvenţilor promoţiei 2012 ai celor cinci universităţi publice din capitala Moldovei. Cu începere de la ora 18.00 pe bulevardul Ştefan cel Mare, în faţa Primăriei Municipiului Iaşi tinerii vor defila în aplauzele spectatorilor spre podiumurile special amenajate. Acolo ei vor fi aşteptaţi de oficialităţile oraşului, de rectori şi de înalţii prelaţi care le vor oferi tradiţionala binecuvântare.

Manifestarea, devenită deja un simbol al finalului studenţiei, se transformă într-o ocazie pentru fiecare universitate din Iaşi să arate că are cei mai entuziaşti absolvenţi. Într-o procesiune similară festivităţilor din marile centre universitare ale lumii, sutele de tineri vor trece în aplauzele spectatorilor prin faţa tribunei amenajate pe bulevardul Ştefan cel Mare. Momentul solemn va fi marcat de o ceremonie în cadrul căreia  fiecare rector va susţine o scurtă cuvântare.

Outdoor Clubbing şi TAXI la UMF

Finalul Ceremoniei „Absolvent 2012” se va realiza pe acordurile imnului „Gaudeamus igitur” cântat de cei aproape 4.000 de absolvenţi. Pentru a marca festiv momentul, tinerii vor avea parte şi de o ploaie de confetti. Solemnitatea manifestării şi entuziasmul specific tinerilor vor fi cuvintele de ordine ale evenimentului care va atrage studenţi, cadre universitare, oficialităţi şi simpli spectatori deopotrivă.

După cuvântările rectorilor, ale oficialităţilor locale şi după binecuvântarea oferită de reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române şi ai Bisericii Catolice, tinerii vor pleca în marş până în Piaţa Naţiunii, pe esplanada Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa”, unde îi aşteaptă o sesiune de Outdoor Clubbing găzduită de DJ Jonnessey şi MC Aner cunoscuţi de ieşeni de la Kiss FM, care vor anima atmosfera până la sosirea invitaţilor speciali, trupa TAXI care timp de o oră vor cânta piese precum „Non stop”, „Cele două cuvinte” sau „Strada mea c-un singur bec”.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: