Iesenii au cistigat patru premii la ”Mamaia Copiilor” 2012

In perioada 5 – 8 iulie, membrii Cercului de Muzica Usoara „Melos” au participat la diferite sectiuni de interpretare, individual si in grupuri. Oana Raduc a obtinut premiul I la Creatie – prescolari. Alexandra Haidau si Theodora Manolache au ocupat primele doua locuri la Interpretare, la grupele lor de varsta. De asemenea, la sectiunea de interpretare -GRUPURI MARI- trupa Little Star a cistigat premiul I.

mamaia copiilor 640

La categoria „Creatie – prescolari”, Oana – Justiniana Raduc a reusit sa castige premiul I. Ea a pus in scena melodia „Un stilou”, muzica si textul apartinand cunoscutei Corina Chiriac. La sectiunea de Interpretare, categoria de varsta 13 – 15 ani, doua iesence au ocupat primele doua pozitii ale podiumului. Alexandra – Dumitriana Haidau a obtinut premiul I, oferit de Ministerul Culturii, iar Theodora Manolache a primit premiul al II-lea, din partea Operei Comice pentru Copii. Tot ea a fost distinsa cu un premiu special, oferit de Radio Romania Cultural.

Profesoara lor, Anca Apetroaiei, se declara foarte multumita de rezultate, chiar daca fetele nu au obtinut marele trofeu. „Alexandra a avut si examenul de clasa a VIII-a, la care a obtinut aproape media 10, iar la Liceul Vasile Alecsandri, unde invata, a fost sefa de promotie. E bucuria mea cea mai mare: sa vad copii disciplinati si seriosi la scoala, dar care, in egala masura, au depus efort in muzica. Theodora, cu doar cateva zile inainte de Mamaia Copiilor, a participat la Festivalul National «Glasul Sperantei» de la Techirghiol, unde a luat marele trofeu“, spune Anca Apetroaiei.

Alti doi copii de la Palat au participat la sectiunea de interpretare: Daria Bahrim, un nume deja cunoscut de la concursurile din Italia „San Remo” si „Ti amo”, si Beatrice Maria Florea. „Chiar daca nu au reusit sa urce pe podium, prezenta lor a fost extraordinar de buna. S-a mers, din pacate, pe principiul ca nu toate premiile pot ajunge la Iasi“, comenteaza profesoara.

Pe prima treapta a podiumului a urcat si formatia Little Stars, la categoria Grupuri. Copiii au interpretat o piesa in prima auditie, compusa de Nicolae Caragea, pe textul Danielei Doroftei. „Am avut copii de 8-9 ani, care nu au mai urcat pe asa o scena. Au avut un impact urias la prima repetitie pentru ca scena era cumplit de mare. Show-ul nostru a fost intretinut de vioara, tamburine, congasuri. Acest lucru e inedit, mai ales ca membrii formatiei nu studiaza la un liceu de arta, ci la scoli normale“, puncteaza Anca Apetroaiei.

Lista completa a premiilor oferite la editia din acest an a a Festivalului National de Interpretare si Creatie ”Mamaia Copiilor” o puteti consulta AICI

TVR a acordat un premiu special melodiei  STIU CE VREAU, acesta primind si premiul al III – lea la sectiunea creatie.  Interpretarea le apartine lui Matei Neacsa (11 ani) si Ana Stanciulescu(10 ani)   iar compozitia  lui Mihai Alexandru , pe text de 1-Q Sapro . Profesor , dirijor si compozitor  Cristina Manoliu Savulescu  si coregraf Simona Deaconescu au avut un aport considerabil la obtinerea acestui succes . Premiul de Popularitate, oferit tot de Societatea Romana de Televiziune pe baza rezultatelor de la votul telespectatorilor, a fost cistigat de grupul Andante.

Festivalul de la malul marii este unul dintre cele mai importante concursuri de muzica usoara din tara. Palatul Copiilor din Iasi a obtinut Marele Trofeu la editia jubiliara din 2010.

Autor: Liliana GINJU, Ziarul de Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: