Ieseanca Olimpia Melinte a obtinut premiul Uniunii Actorilor din Spania

Olimpia Melinte a câstigat Premiul Uniunii Actorilor  din Spania la categoria „Revelatia anului”, pentru dublul rol din filmul CANIBAL, regizat de Manuel Martin Cuenca, în cadrul galei care a avut loc luni, 10 martie, la Teatro Arteria Coliseum din Madrid.

La aceeasi categorie au fost nominalizate actritele Arancha Martí, pentru rolul din „La gran familia española” si Beatriz Grimaldos pentru filmul „La gaviota”. Partenerul ei din filmul CANIBAL, cunoscutul actor  Antonio de la Torre, a primit, de asemenea, recunoasterea industriei spaniole de film, câstigând trofeul pentru cel mai bun actor principal în cadrul celei de-a XXIII-a editii Premios de la Unión de Actores.

Olimpia Melinte, singura româncă nominalizată la Premiile Goya, se bucură de un enorm succes în Spania, dar mai ales, de aprecierea colegilor săi de breaslă din Peninsulă.

Pentru un actor, fiecare recunoastere este importantă, fie că vine din partea unor profesionisti sub forma unui premiu sau din partea unor fani, sub forma unui mesaj lăsat pe Facebook sau pe Twitter. Sper ca filmul să fie bine primit si în România si să fie îmbrătisat cu cel putin la fel de mult entuziasm ca în Spania.”, a declarat Olimpia Melinte.

Pe Olimpia Melinte o vom vedea pe marile ecrane în această primăvară, în comedia „Selfie”, precum si în filmul „Plansa” – proaspăt nominalizat la Festivalul International al Filmului de Dragoste de la Mons, Belgia, iar în toamnă în cel mai recent film al lui Dan Chisu, „Bucuresti Non-stop”.

Filmul „Canibal”  va putea fi urmărit în premieră, în România, la Festivalul International de Film Transilvania.

DESPRE

Absolventa a Facultatii de Teatru din cadrul Universitatii de Arte „George Enescu” din Iasi, dupa ce a debutat in film direct in rolul principal din lung metrajul “Cele ce plutesc” (r. Mircea Daneliuc), obtinand o dubla nominalizare la Premiile Gopo 2010, Olimpia a impresionat prin prestatiile din scurt metrajele Luizei Parvu, “Draft 7″ si „My Baby” si din filmul italian de lung metraj “Sapte fapte de milostenie / Sette Opere di Misericordia” (r. Gianluca si Massimiliano di Serio, 2011). A obtinut, de asemenea, rolul principal in „Start anew world” (r. Luiza Parvu).

S-a nascut la Iasi in noiembrie 1986 si locuieste in Bucuresti.

INFO

Olimpia Melinte – Facebook, Twitter

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: