Ieseanca Olimpia Melinte a facut senzatie pe Covorul Rosu in Spania, la PREMIILE GOYA

Actrita Olimpia Melinte a fost una dintre cele mai apreciate aparitii in cadrul Galei Premiilor GOYA, cele mai importante distinctii ale cinematografiei spaniole. Evenimentul care a avut loc aseara, la   Centro de Congresos Príncipe Felipe – Hotel Auditorium din Madrid, a fost transmis in direct de televiziunile spaniole.

Una dintre cele mai stralucitoare stele ale ceremoniei”, asa cum a fost numita de cinematte.com si de importante publicatii din peninsula, Olimpia a purtat o rochie creata de Maria Lucia Hohan si bijuterii BCBG MARK AZRIA si Carrera Y Carrera, aflandu-se in topul celor mai bine imbracate vedete. Romanca a primit, de asemenea, o multime de aprecieri din partea cinefililor spanioli pe contul oficial de Twitter al Premiilor Goya, precum si pe site-urile revistelor HARPER’S BAZAAR si ELLE din Spania.

Multumesc pentru tinuta de la Premiile Goya senzationalei Maria Lucia Hohan, BCBG MAX AZRIA Baneasa, Carrera Y Carrera, Patricia Lopez, José Maria Neira si stilistului Cosmin Florea si o salut cu drag pe Laura Galic din Iasi careia ii multumesc pentru tinuta de la Gala Premiilor C.E.C. (Círculo de Escritores Cinematográficos) care a avut loc pe 3 februarie.

Olimpia Melinte a fost nominalizata la premiile Goya, considerate echivalentul spaniol al premiilor Oscar, la categoria “Revelatia anului/ Mejor actriz revelación”, pentru dublul rol din filmul “Canibal”, regizat de Manuel Martin Cuenca. Tanara de 27 de ani din Iasi a invatat limba spaniola, a urmat cursuri de masaj si a fost nevoita sa se ingrase 10 kilograme pentru a interpreta rolurile surorilor gemene Alexandra si Nina.

Canibal, considerat unul dintre cele mai mari titluri internationale ale anului (si pe care cinefilii il vor putea urmari in premiera la FESTIVALUL INTERNATIONAL DE FILM TRANSILVANIA – TIFF), spune povestea lui Carlos, un om singuratic, ciudat, iubit, insa, de toti locuitorii orasului Granada. Ceea ce putini stiu despre el este ca nu se poate hrani decat cu femei fata de care nu se poate atasa emotional.Toate aceste lucruri se schimba in ziua in care o intalneste pe Nina, o romanca aflata in cautarea surorii sale gemene…

„Pentru mine a fost o mare onoare si o mare bucurie sa ma aflu printre actori precum Javier Bardem, Inma Cuesta, Manuela Velasco, Macarena García si sa fiu nominalizata alaturi de talentatele Belén López, María Morales si Natalia de Molina. Cu atat mai mult cu cat spaniolii nu nominalizeaza de obicei actori care vin din afara tarii. Am avut ocazia de a cunoaste foarte multi oameni si sunt fericita ca am putut, in felul meu, sa-i fac pe romanii de aici mandri de tara lor. Ma bucur sincer pentru castigatoarea premiului, Natalia de Molina, si sper sa revin cat mai curand in Spania pentru proiecte la fel de interesante. Imi doresc din suflet ca in Romania, Canibal sa aiba macar jumatate din succesul pe care il are aici, in Spania.”, a declarat Olimpia Melinte.

Drumul Olimpiei in Spania a inceput dupa ce a castigat castingul pentru filmul Canibal.

Colaborarea mea a inceput in clipa in care Manuel Martin Cuenca a vazut filmul “Sette opere di misericordia”, primul meu film facut in afara, in Italia. Avea acest scenariu, “Canibal”, care era pregatit la Cannes, impreuna cu echipa de acolo, si s-a gandit la mine pentru cele doua personaje din film. Sigur, a venit in Romania si castingul a fost mult mai lung si mult mai dur, nu am fost doar eu cea contactata, pentru ca el voia sa cunoasca piata romaneasca, pentru ca avem actori extraordinari. Eu, pur si simplu, am fost norocoasa, castigatoarea. Am luat castingul, usile s-au deschis si drumul a fost neasteptat de frumos: festivalurile de la San Sebastian, Toronto, Torino si acum Goya“, a mai spus actrita.

Pe Olimpia Melinte o vom vedea in aceasta primavara pe marile noastre ecrane in comedia „Selfie” si in filmul de dragoste „Plansa”, proaspat nominalizat la Festivalul International al Filmului de Dragoste de la Mons, Belgia, iar in toamna in cel mai recent film al lui Dan Chisu, „Bucuresti Non-stop”.  Filmul „Canibal” va fi lansat in Romania in luna iunie a acestui an.

DESPRE

Absolventa a Facultatii de Teatru din cadrul Universitatii de Arte „George Enescu” din Iasi, dupa ce a debutat in film direct in rolul principal din lung metrajul “Cele ce plutesc” (r. Mircea Daneliuc), obtinand o dubla nominalizare la Premiile Gopo 2010, Olimpia a impresionat prin prestatiile din scurt metrajele Luizei Parvu, “Draft 7” si „My Baby” si din filmul italian de lung metraj “Sapte fapte de milostenie / Sette Opere di Misericordia” (r. Gianluca si Massimiliano di Serio, 2011). A obtinut, de asemenea, rolul principal in „Start anew world” (r. Luiza Parvu).

S-a nascut la Iasi in noiembrie 1986 si locuieste in Bucuresti.

INFO

Olimpia Melinte – Facebook, Twitter

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: