”Idolul si Ion Anapoda”, cu Dan Puric

idolul si ion anapoda_iasi

Indragitul actor Dan Puric va juca in comedia „Idolul si Ion Anapoda”, pusa in scena de Ion Cojar dupa un text semnat de G.M. Zamfirescu, unul din cei mai importanti dramaturgi romani din perioada interbelica.

Spectacolul, cu o durata de o ora si 45 de minute, va putea fi vizionat pe 18 februarie 2013, de la ora 19.00, pe scena Teatrului National „V. Alecsandri”. In atentia iubitorilor de teatru ieseni va fi adusa o comedie amara despre cautarea fericirii, o tema actuala si universal valabila, chiar daca actiunea se petrece „in alte timpuri”. In cautarea sufletului pereche, a fericirii si a intelegerii, eroul principal al piesei, Ion Anapoda, intruchipat de catre Dan Puric, da dovada de iubire, generozitate si incredere in valorile morale. Astfel, el pare “anapoda” intr-o lume in care termeni precum prietenia, dialogul sau devotamentul si-au pierdut incarcatura reala. Prin urmare, barbatul va trai drama izolarii si ignorarii de catre ceilalti. Textul dupa care este montat acest spectacol este mai putin cunoscut publicului, insa valoros.

Este un fel de «Pygmalion» al lui George Bernard Shaw, in dimensiune romaneasca. Este teatru, in cel mai frumos sens clasic, care strange in sine armonie, echilibru si face bine publicului“, considera Dan Puric. Si prin acest rol, chiar daca acesta se regaseste intr-o montare clasica, Dan Puric demonstreaza ca este un „magician veritabil”, care scoate la iveala, prin harul sau, noi scanteieri de inteligenta, haz si originalitate.

Pe scena vor urca, de asemenea, actorii Ileana Stana Ionescu, Ileana Olteanu/Cesonia Postelnicu, Irina Cojar, Silviu Biris, Alexandru Hasnas, Afrodita Androne/Erika Baiesu. Cu aceasta distributie, spectacolul „Idolul si Ion Anapoda” a fost lansat in ianuarie 2006, la Teatrul National din Bucuresti, prima montare dupa viziunea artistica a lui Ion Cojar avand loc in urma cu peste 30 de ani. Atunci, protagonistul piesei era interpretat de celebrul actor Mihai Fotino.

BILETE SI REZERVARI

Pentru reprezentatia oferita luna viitoare la Iasi, biletele s-au pus in vanzare cu 80 lei si 100 lei. Puteti procura bilete pentru spectacol la Casa Studentilor IASI.

Rezervari bilete pentru spectacole la  telefon: 0749 052 323

Autor: Loredana OPREA, Ziarul de Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: