Idei din Tara lui Andrei – o nouă competitie de finantări organizată de Petrom

  • Noi oportunităti de finantare pentru românii cu idei de proiecte sustenabile.
  • A doua sesiune a competitiei Idei din Tara lui Andrei oferă finantări de peste 84.000 euro.
  • În competitie se pot înscrie persoane fizice, organizatii nonguvernamentale, institutii publice si de învătământ.
  • În prima editie a competitiei, un proiect din Iasi se va transforma în realitate cu ajutorul finantării Petrom- Upside Down- accesorii din materiale neconventionale.
  • În 2013, Petrom oferă finantări în valoare totală de 160.000 euro prin proiectul ”Idei din Tara lui Andrei”.

Petrom continuă să sustină ideile care îi inspiră pe cei din jur si schimbă în bine comunitătile din România. Pana pe 14 octombrie, românii cu spirit de initiativă (persoane fizice, organizatii nonguvernamentale, institutii publice, precum si cele de învătământ) sunt invitati să îsi înscrie ideile pe site-ul www.taraluiandrei.ro, sectiunea Idei din Tara lui Andrei. În prima sesiune a competitiei de proiecte Idei din Tara lui Andrei, desfăsurată în perioada 20 mai – 24 iunie, au fost depuse peste 160 de solutii pentru rezolvarea problemelor României. Dintre acestea, 10 au primit finantare Petrom în valoare de 75.320 euro. Lista completă a câstigătorilor poate fi accesată pe www.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/castigatori.

Idei din Tara lui Andrei s-a născut din dorinta noastră de a-i face pe români să gândească pe termen lung. Răspunsul primit din partea celor peste 160 de români cu spirit de initiativă care si-au înscris ideile lor sustenabile în prima editie a competitiei ne arată că în România există oameni care vor să aducă o schimbare majoră în vietile celor din jur si care vor să se implice în dezvoltarea României. Ne dorim ca si în această editie a competitiei să descoperim determinarea, implicarea si dedicarea altor initiatori.“, declară Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate, Petrom.

Judetul Iasi se numără printre câstigători sesiunii de vară a competitiei Idei din Tara lui Andrei, cu proiectul Upside Down – accesorii din materiale neconventionale. „Am hotărât să aplicăm la Idei din Tara lui Andrei pentru că este o oportunitate foarte bună pentru noi să dezvoltăm atelierul, pentru a crea mai multe oportunităti de muncă la nivel local si pentru a promova conceptul de Upcycling: transformarea unui obiect pe care nu îl mai folosesti, chiar un deseu, într-un produs nou, util, care arată bine si este si prietenos mediului înconjurător.” declară Andreea Zaharescu, fondatoarea Asociatiei REVERSIBIL si câstigătoarea unei finantări în sesiunea de vară a competitiei Idei din Tara lui Andrei.

Valoarea totală a finantărilor pe care Petrom le oferă în 2013 prin proiectul ”Idei din Țara lui Andrei” este de 160.000 de Euro.

Despre Tara lui Andrei

Tara lui Andrei sustine proiecte inspirând comunitătile din România să intre în actiune si să-si schimbe viata în domenii cheie: crearea de locuri de muncă, acces la educatie non-formală si cultivarea spiritului civic. Valorile Țarii lui Andrei sunt spiritul civic, spiritul de întreprinzător, educatia (non-formală) si inovatia. Tara lui Andrei este o mare comunitate orientată către solutii, o comunitate a celor care nu se dau înapoi de la a lupta pentru a-si transforma initiativele în realitate. Cetătenii Tării lui Andrei sunt oamenii cu spirit de lider, orientati către solutii.

Sustenabilitatea pentru Petrom

Din 2007, Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilitătii corporatiste. Compania a alocat peste 30 de milioane de Euro pentru dezvoltarea comunitătilor din România, concentrându-se pe protectia mediului, educatie, sănătate si dezvoltare locală. tara lui Andrei este principala noastră platformă de investitie în comunitate prin care ne propunem să generăm valoare economică si socială prin finantări si transfer de expertiză în vederea sustineri initiativelor antreprenoriale. Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etică si codul de conduită reglementează toate relatiile de afaceri, iar dialogul si implicarea părtilor interesate sunt parte integrantă a practicii comune de business. Începând cu anul 2013, Petrom raportează respectând directiile Global Reporting Initiative în cadrul raportului anual de sustenabilitate. Din 2012, Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil – Resourcefulness. Obiectivul este de a dezvolta relatii bazate pe câstig reciproc între societate, mediu si Petrom prin solutii inovative. Ne concentrăm pe managementul apei si al CO2, siguranta resurselor de energie pentru viitor, educatie locală si solutii de dezvoltare pe termen lung.

INFO

E-mail: csr.office@petrom.com

Website: www.petrom.com si www.taraluiandrei.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: