Ideator Iasi 2021

Fundaţia Iasi – Capitală Culturală Europeană organizează în cadrul Târgului de Carte LIBREX 2014 a doua editie IDEATOR IAsI 2021, o întâlnire care va aseza industriile creative sub lupă.

Dezbaterea îsi propune să-i reunească pe actorii sectorului cultural si creativ din Iasi într-un dialog despre relevanţa si rolul industriilor creative în dezvoltarea comunităţii iesene. Dacă la prima întâlnire IDEATOR am făcut un exerciţiu de imaginaţie si ne-am „proiectat” în anul 2021 printr-o simulare de tip retro-planning, de data aceasta vom reveni în prezent si ne vom concentra asupra stadiului de dezvoltare a diverselor ramuri ale industriilor creative.

Specialistul Valentina Montalto, consilier pentru afaceri europene si cercetător KEA European Affairs, va relansa discutia despre cum pot fi dezvoltate business-uri culturale de succes la Iasi. KEA este una dintre cele mai importante firme de consultanţă din lume în privinţa strategiilor si politicilor publice în domeniul culturii si al industriilor creative, un centru pe deplin dedicat acestor sectoare, iar Valentina Montalto va vorbi si în calitate de manager de proiect pentru expertiza culturală care va constitui baza definirii coordonatelor principale în jurul cărora se va întocmi dosarul de candidatură a Municipiului Iasi pentru titlul de „Capitală Culturală
Europeană”.

Participantii la eveniment vor afla cu această ocazie care este design-ul cercetării privind oferta culturală si creativă din orasul Iasi. Acest demers este fundamental în pregătirea programului cultural pentru anul 2021 si a strategiei culturale pe termen lung a orasului. Obţinerea titlului de „Capitală Culturală Europeană 2021” a devenit proiectul cultural prioritar al Iasului si pregătirile aferente acestui demers au un rol determinant în planificarea si managementul strategic al culturii în perioada de programare 2014-2020. Totodată, conceptul invocat aduce orasului nostru oportunitatea de a se dezvolta prin intermediul culturii, contribuind astfel la revigorarea miscării cultural – artistice si a industriilor creative.

Scopul acestei acţiuni întreprinse de Fundaţia Iasi – Capitală Culturală Europeană rezidă în dezvoltarea comunităţii iesene prin sporirea ponderii economice a industriilor creative, care trebuie să fie motorul agendei de evenimente culturale din 2021.

La acest eveniment sunt asteptaţi să participe toti cei interesaţi de puncte de vedere pertinente si dezbateri de calitate, reprezentanţi ai industriilor creative: artele spectacolului, arte vizuale, patrimoniu cultural, literatură, critică de artă, film, jocuri de calculator, dvd/video/foto, tv/radio, new media, muzică, cărţi, presa scrisă, arhitectură, publicitate, design, modă, artizanat, educaţie, turism, software.

INFO

facebook.com/IasiCapitalaCulturalaEuropeanaNeoficial

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: