ICR Budapesta sărbătorește Ziua Europei cu Elena Mîndru Finnection

Institutul Cultural Român Budapesta sărbătorește Ziua Europei joi, 10 mai 2018, ora 20.00, prin organizarea unui concert la Opus Jazz Club, cu participarea formației româno-finlandeze Elena Mîndru Finnection. Partenerii evenimentului sunt Budapest Music Center și Institutul Finlandez prin programul TelepArt.

Elena Mîndru este una dintre cele mai valoroase reprezentante a jazz-ului românesc și a celui european. Actualmente doctorandă în cadrul Departamentului de jazz al Sibelius Academy din Helsinki, ea este deținătoare a unui masterat în interpretare și compoziție de jazz, obținut la Royal Academy of Music din Århus, Danemarca, în cadrul programului Nordic Master of Jazz. Originară din Cluj-Napoca, Elena Mîndru este absolventă a Secției de compoziție a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din orașul natal.

Are în palmares trei discuri personale (Quartphonic, 2016, Evening in Romania, 2014, Romanian Christmas Stories, 2012), editate la propria casă de discuri (EM Records), prin care își propune să publice cât mai mulți artiști de jazz, cu precădere artiști români. În 2017, a înregistrat cel de-al patrulea album personal, împreună cu Jyväskylä Big Bandși pianistul Tuomas J. Turunen.

Cântăreața de jazz co-organizează anual conferința International Jazz Voice Conference, în Helsinki, în parteneriat cu Sibelius Academy, aceasta fiind primul eveniment de acest gen din lume. Elena Mîndru compune piese pentru orchestre simfonice, big band-uri, cvartete și alte formații cu componență diferită, inclusiv pentru cvintetul de jazz pe care îl conduce.

La Opus Jazz Club Elena Mîndru Finnection va purta publicul într-o călătorie exotică în lumea muzicii de jazz clasic și modern, condimentată cu elemente din muzica tradițională românească, prin interpretarea unor piese de pe albumul intitulat Evening in Romania. Cântăreața va urca pe scenă împreună cu un cvartet de jazz acustic, în care vioara joacă un rol important. Cu toate astea, violonistul Sampo Hiukkanen va schimba uneori vioara cu saxofonul.

Elena Mîndru Finnection este compusă din: Elena Mîndru, voce; Sampo Hiukkanen, vioară și saxofon; Tuomas J. Turunen, pian; Mikko Pellinen, contrabas; Jonatan Saarikoski, tobe

Bilete se pot procura la Budapest Music Center – Str. Mátyás nr 8, 1093 Budapesta.

INFO

ICR Budapesta

Izsó u. 5. Budapest 1146

www.facebook.com/ICR Budapesta

PE ACEEASI TEMA:

Soirée Jazzistique | Chez Les Amis

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

GALA DE BALET | Opera Nationala Romana Iasi

RECITAL „VISSI D’ARTE” | Opera Nationala Romana Iasi

Iașul va găzdui o conferință europeană de anvergură dedicată economiei sociale

Expoziția de fotografie „Arbori Bătrâni. Să fie întuneric, da’ să fie lumină!” semnată Florin Ghenade

Scrie un comentariu: