ICR BUCURESTI / Zilele Filmului Irlandez, 15-16 noiembrie

Pe 15 si 16 noiembrie 2012, la sediul ICR (Aleea Alexandru 38, Bucuresti), au loc Zilele Filmului Irlandez. Ajuns la editia a IV-a, evenimentul este organizat de Ambasada Irlandei la Bucuresti cu sprijinul Institutului Irlandez de Film, Culture Ireland si Reel Ireland, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman. In deschidere va lua cuvantul E.S. domnul Oliver Grogan, Ambasadorul Irlandei la Bucuresti.

zilele filmului irlandez 2012 PROGRAM

Programul cuprinde lungmetrajele Once, in regia lui John Carney (joi, 15 noiembrie) si One Hundred Mornings in regia lui Conor Horgan (vineri, 16 noiembrie), precum si un grupaj de scurtmetraje – An Rinceoir [The Dancer], regia: Elaine Gallagher, The Crush, regia: Michael Creagh (15 noiembrie), Jonny Boy, regia: Laura Way si Noreen, regia: Domnhall Gleeson (16 noiembrie).

Proiectiile incep la ora 18.30. Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile. Filmele in limba engleza vor fi subtitrate in romana, iar cele in irlandeza vor fi subtitrate in limba engleza si in limba romana.

Once (2007, 88’), primul lungmetraj, prezinta povestea de dragoste dintre un tanar muzician irlandez care isi castiga existenta cantand noaptea pe strazile Dublinului si o vanzatoare ambulanta, imigranta din Cehia.  Filmul a fost distins cu Premiul pentru cea mai buna melodie originala la Academy Awards 2008, Premiul pentru cel mai bun film strain – Independent Spirit Awards 2008, Premiul Publicului – World Cinema, Sundance Film Festival 2007 si Premiul Publicului – Dublin International Film Festival 2007.

One Hundred Mornings (2009, 83’), cel de-al doilea lungmetraj din program, spune povestea relatiilor dintre doua cupluri refugiate intr-o casa de vacanta izolata, relatii care se deterioreaza pe masura ce proviziile scad si casa devine tinta atacurilor unor straini infometati. Palmaresul filmului include Mentiunea Onorifica Speciala a Juriului pentru Naratiune la Festivalul Slamdance si Premiul Irish Film and Television pentru cea mai buna cinematografie.

INFO

www.icr.ro

www.facebook.com/Irish-Embassy-Bucharest

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: