ICR Berlin prezinta expozitia stradala de fotografie “1989 – Revoluţia Română: Drumul spre libertate”

drumul-spre-libertate

Cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la Revoluția din Decembrie ’89, Institutul Cultural Român din Berlin a elaborat un amplu program de celebrare a evenimentului. După primele două evenimente dedicate acestei aniversări, festivalul de teatru și dans românesc de la Hebbel am Ufer Berlin şi festivalul de film Rekonstruktion. Filmland Rumänien 3, ICR Berlin prezintă începând de astăzi expoziţia stradală „1989 – Revoluţia Română: Drumul spre libertate”.

Până la sfârşitul lunii decembrie, în piaţa Dorothea – Schlegel din centrul istoric al Berlinului, trecătorii au ocazia să privească fotografii de mare impact captate în momente cheie ale evenimentelor din decembrie ’89. Cele 8 fotografii provin din colecţia agenţiei de presă AGERPRES.

Sub forma unei instalaţii fotografice alcătuite din 8 panouri de mari dimensiuni pe care sunt imprimate imagini, texte informative în limba germană, precum şi câteva pancarte cu mesaje şi lozinci utilizate în perioada importantului eveniment istoric, expoziţia prezintă vizitatorilor câteva momente de vârf din timpul dramaticelor zile.

Expoziţia va fi însoţită şi de un simpozion la sediul Ambasadei României la Berlin în data de 9 decembrie pe tema „25 de ani de la căderea comunismului: perspective româneşti şi germane” cu participarea unui reprezentant român, Adrian Cioroianu, şi a doi reprezentanţi germani, Dr. Anneli Ute Gabanyi, analist politic şi Markus Meckel, fost ministru de Externe, preşedinte al Consiliului Fundaţiei Federale pentru Studiul Dictaturii PSUG. Moderatorul evenimentului va fi Helmuth Frauendörfer, referent al muzeului Gedenkstätte Berlin Hohenschönhausen.

INFO

ICR Berlin

Web: www.rki-berlin.de

FB: www.facebook.com/rumanischeskulturinstitut

PE ACEEASI TEMA:

Expoziţie de fotografie „Amintiri despre Cernobîl”

Portretul – Puterea Expresiei | Expozitie de fotografie

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Cinema in the Park – IAȘI: To Rome with Love

Concert Țapinarii la Rocknrolla Iași

EXPOZIȚIE DE PICTURĂ ȘI SCULPTURĂ „ANI PRIETENI AMINTIRI” – GABRIEL GHEORGHIU ȘI LUCIAN CONSTANTIN SMĂU

Compania Andirino aduce publicul și în luna iulie la teatru în aer liber

Scrie un comentariu: