Iașul sărbătorește Ora Pământului – Earth Hour 2016

earth hour iasi 2016

Sâmbătă, 19 martie 2016, va avea loc evenimentul Ora Pământului, cea mai mare mișcare voluntară de mediu din toate timpurile. Pentru a opta oară consecutiv, WWF (World Wild Foundation) România încurajează indivizi și organizații, companii, instituții publice și centre culturale din toată țara să stingă lumina timp de o oră, între orele 20.30 și 21.30. În acest an mesajul și îndemnul pentru comunitatea Earth Hour din România este „Dăruiește naturii din energia ta”.

Iașul se va alătura și în acest an altor peste 7.000 de orașe din mai mult de 160 de țări pentru a arăta că dorește mai multă determinare și acțiuni concrete pentru rezolvarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu.

Primăria Municipiului Iași îi invită pe ieșeni ca sâmbătă seara să stingă luminile în case și să iasă la o tură cu bicicleta, o alergare scurtă sau o simplă plimbare prin oraș, împreună cu prietenii, vecinii, familia ori colegii. Activitățile din programul pregătit nu au o natură competitivă, ci au rolul de a aduce oameni cu valori și interese similare împreună și să promoveze cauza de mediu odată cu orașe din întreaga lume.

PROGRAM

  • Dăruiește naturii din energia ta” – Promovarea mersului pe bicicletă prin organizarea unui tur al Iașului pe două roți
    Orele 18.00 – 20.00: Tur: Palatul Culturii – Bd. Anastasie Panu – Bd. Independenței – Fundație – Bd. Carol I – Aleea Grigore Ghica Vodă – Rond Agronomie / Retur: Rond Agronomie – Aleea Grigore Ghica Vodă – bd. Carol I – Fundație – str. Gavriil Muzicescu – Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – Primăria Municipiului Iași. Parteneri: Probikeaddiction, ClubuI de Ciclism și Ecologie IașiBike și Iași Club de Biciclete.
  • Stingerea luminilor în intervalul orar 20.30 – 21.30
    Se va stinge iluminatul public în zona Pietonalului Ștefan cel Mare și Sfânt, fațada Primăriei Municipiului Iași și a Mănăstirii Trei Ierarhi. Zona din fața Primăriei Municipiului Iași va fi amenajată cu lampioane decorative din hârtie și baloane luminoase gonflate cu heliu.
  • Recital unplugged cu artiștii ieșeni Ciprian Cotruță, Claudiu Bursuc-Cârstean și Essenza Quartet în intervalul orar 20.30 – 21.30
  • Marşul Lumânărilor organizat de Liga Studenților de la Filosofie Iași
    Marșul va avea începe la 19.30 în faţa corpului A al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” și se va termina pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, la Primăria Municipiului Iași. Liga Studenților de la Filosofie Iași organizează încă două acțiuni în cadrul evenimentului Ora Pământului: În perioada 14 – 21 martie, în parteneriat cu ROREC, vor fi amenajate spaţii pentru reciclare în căminele C6, C7, C8, C10, C12 şi C13. Pe 24 martie, începând cu ora 14.00, voluntarii din cadrul ligii vor planta 20 de copaci în zona Hadâmbu.

INFO

ora-pamantului.ro/wordpress

www.earthhour.org/romania

PE ACEEASI TEMA:

Concert al trupei SPAM, din nou La Baza

Concert The Prodigy la Chisinau

Iașul va fi gazda a peste 6000 de tineri între 1 și 4 septembrie – ITO 2017

Wanted LIVE @Art Georgies Gallery

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Expoziția „SFR Infinit” – în deschiderea Les Films de Cannes à Iași

Scrie un comentariu: