Iasul in finala pentru Capitala Earth Hour Romania, 2012

Afis Earth Hour 2012

Astazi, intre 8.00 si 16.00, are loc finala competitiei pentru Capitala Earth Hour 2012. Iesenii sunt chemati sa aduca PET-urile in Piata Palatului Culturii.

Juriul competitiei pentru Capitala Earth Hour 2012, alcatuit din reprrezentantii WWF si experti din cadrul Ministerului Mediului si Consiliului Roman pentru Cladiri Verzi, au desemnat clasamentul final al competitiei. Iasi, Bistrita si Timisoara au obtinut cele mai bune rezultate la cele trei categorii de evaluare: initiativele din domeniul protectiei mediului inconjurator derulate in anii trecuti, cele ce urmeaza a fi implementate in viitorul aproopriat si planurile pentru organizarea Earth Hour 2012.

La Iasi, performantele care au primit cele mai multe puncte sunt cele din zona spatiilor verzi, din domeniul transportului si din zona campaniilor locale de informare asupra problemelor si solutiilor de mediu. Orasul Bistrita s-a remarcat prin masurile privind infrastructura de mediu, prin proiectele prin care Primaria Bistrita intentioneaza sa extinda spatiile verzi, dar si prin bunele practici de mediu, aplicate la sediul Primariei. Timisoara a fost cel mai apreciat oras in ceea ce priveste energia, transportul public si infrastructura pentru biciclete, in localitate existand aproximativ 60km de piste pentru biciclete.

20 orase s-au intrecut pentru titlul Capitala Earth Hour Romania, o competitie organizata de WWF- Romania in contextul evenimentului Earth Hour 2012. Programata pentru 31 martie, in intervalul 20:30 – 21:30, Earth Hour (Ora Pamantului), cea mai mare manifestare de mediu din istorie, continua traditia deja binecunoscuta a stingerii luminilor in mod simbolic, dar vine si cu un element nou: Earth Hour 2012 este editia provocarilor!

Orasele care au acceptat provocarea WWF de a demonstra ca pot construi strategii pe termen mediu si lung, in beneficiul cetatenilor si al naturii, sunt: Adjud, Bistrita, Botosani, Braila, Brasov, Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Giurgiu, Iasi, Mizil, Panciu, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Roman, Sighisoara, Slobozia, Suceava, Timisoara si Vaslui.

Vineri, in intervalul 8:00-16:00, se va desfasura finala Competitiei. Locuitorii din Iasi, Bistrita si Timisoara sunt invitati sa aduca, intr-un punct al fiecarui oras, cat mai multe PET-uri. Orasul in care va fi colectata cea mai mare cantitate de PET-uri va fi desemnat drept Capitala Earth Hour Romania 2012.

Iesenii sunt chemati sa aduca PET-urile in Piata Palatului Culturii. In Bistrita, punctul de colectare a PET-urilor va fi Zona Pietonala Liviu Rebreanu, iar la Timisoara, Primaria le da intalnire celor care isi doresc titlul Capitala Earth Hour in Piata Victoriei.

Formularul de participare, regulamentul si alte detalii legate de competitie sunt disponibile pe website-ul campaniei: www.ora-pamantului.ro. (totb.ro)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: