Iasul, gazda conferintei pacientilor cu boala Parkinson

În perioada 4-5 iulie 2013, Iasiul va deveni gazda celei de-a treia editii a conferintei  „Abordarea integrată a bolii Parkinson în echipa medic-pacient-farmacist”. La eveniment sunt invitati pacienti din toată tara, familiile acestora si componentii echipei medicale care tratează si monitorizează cazurile de boala Parkinson (neurologi, neurochirurgi, medici de familie, kinetoterapeuti, specialisti în recuperare medicală, nutritionisti, geriatri, psihologi, psihoterapeuti, farmacisti, asistenti medicali si de farmacie).

Conferinta este creditată EMC si EFC (10 credite EFC,5 puncte EMC pentru medici, 6 puncte EMC pentru asistenti medicali). Manifestarea este organizată sub egida Societătii de Neurologie de Asociatia de Luptă împotriva Bolii Parkinson, Houston NPA si UMF Iasi, în parteneriat cu Spitalul Clinic de Recuperare din Iasi, Spitalul Clinic CF Iasi si Spitalul de Neurochirurgie „Nicolae Oblu” din Iasi.

Prezentările vor fi sustinute de lideri de opinie din specialitătile mentionate, precum si pacienti care vor împărtăsi din experienta lor în lupta cu boala Parkinson. Printre lectori se află: Prof. dr. Cristian Dinu Popescu, Conf. dr. Aurora Constantinescu, Conf. dr. Gabriel Prada, Prof. dr. Luiza Spiru, Conf. dr. Gabriela Raveica, Șef lucrări dr. Raluca Maria Popescu, Șef lucrări dr. Diana Hodorog, Asist. univ. dr. Bogdan Ignat, dr. Magdalena Ibănescu, dr. Doru Baltag, dr. Izabela Frunză, dr. Dan Fărcas, dr. Karmenina Reaboiu, ktp. Elena Nechifor, Luminita Măriută, Irina Păvăluc, Mihai Vleju, Ionut Tudorancea. Coordonatorul stiintific al evenimentului este prof. dr. Cristian Dinu Popescu, seful sectiei de Neurologie a Spitalului Clinic de Recuperare din Iasi.

Printre temele care vor fi prezentate în cadrul evenimentului se află: Principii de recuperare neurologică a pacientului cu boala Parkinson, Diagnosticul bolii Parkinson, Scorul simptomelor în boala Parkinson, Stimularea cerebrală profundă, Monitorizarea corectă a pacientului cu boala Parkinson în cabinetul medicului de familie, Efecte adverse ale medicamentelor antiparkinsoniene, Kinetoterapia în boala Parkinson, Disfunctia cardiovasculară în boala Parkinson: modele experimentale, Nutritia în boala Parkinson, Depresia si anxietatea în boala Parkinson, Reeducarea limbajului si a functiilor cognitive, Terapia ocupatională-solutii pentru păstrarea vietii independente în lupta cu boala Parkinson, Trăind cu boala Parkinson. Perspectiva pacientului, Sfaturi de zi cu zi în boala Parkinson, Longevitatea activă în boala Parkinson, Beneficiile terapiei de stimulare dopaminergică continuă în stadiul avansat al bolii Parkinson, Managementul durerii la pacientul cu boala Parkinson, Tulburările de somn în boala Parkinson, Tulburările urologice în boala Parkinson.

ACCES

Taxele de participare la eveniment variază astfel: 30 lei pentru membrii Asociatiei de luptă împotriva bolii Parkinson, 50 lei pentru pacienti non-membri ai asociatiei, însotitori, asistenti medicali si de farmacie, 100 lei pentru medici si farmacisti.

Pentru pacienti si însotitori, taxa cuprinde accesul la lucrări, pauzele de cafea, cina festivă, un volum din cartea „Sfaturi de zi cu zi în boala Parkinson” (Dan Răican, dr. Dan Fărcas).

Pentru medici, farmacisti, asistentii medicali si de farmacie, taxa cuprinde: accesul la lucrări, diploma si creditele EMC/EFC, pauzele de cafea, cina festivă, un volum din cartea „Sfaturi de zi cu zi în boala Parkinson” (Dan Răican, dr. Dan Fărcas).

PROGRAM

 

INFO

www.houston.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: