Iasul este gazda Olimpiadei Internationale de Matematica pentru Studenti

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iasi organizează în perioada 5-9 martie 2014 cea de-a VIII-a editie a Olimpiadei internaţionale de matematică pentru studenţi,  South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students – SEEMOUS 2014.

La competitie iau parte 25 de echipe, totalizând 138 de participanti (studenti si profesori) din mai multe tări: Azerbaijan, Bulgaria, Grecia, Iran, România, Rusia, Turcia, Turkmenistan. Pe lângă concursul propriu-zis, organizatorii au pregătit pentru participanti si activităti de socializare si de promovare a regiunii Moldovei: vizite cu ghid la obiectivele orasului Iasi, spectacole artistice, excursie pe ruta Iasi – Ruginoasa – Cetatea Neamtului – Mănăstirea Agapia.

Ceremonia oficială de deschidere a SEEMOUS 2014 va avea loc joi, 6 martie 2014, în Aula Universitătii „Gheorghe Asachi” din Iasi, cu începere de la ora 10:00. La ceremonie vor lua parte Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Radu Gologan, presedintele Societătii de Stiinte Matematice din România, Sava Grozdev, reprezentantul Academiei de Stiinte Bulgaria.

Jurnalistii si cei interesati vor putea să se întâlnească cu membrii echipelor participante si în cadrul conferintei de presă care va avea loc tot joi, 6 martie 2014, cu începere de la ora 9:00, în Aula Universitătii „Gheorghe Asachi” din Iasi.

Concursul, constând într-o probă scrisă de 5 ore, unde participanţii vor rezolva 4 probleme cu grad ridicat de dificultate, va avea loc vineri, 7 martie in sala mare a Bibliotecii Institutului Tehnic ”Gh. Asachi”.

Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc duminică, 9 martie, în Sala Verdi, Palas Congress Hall.

Programul complet al manifestarii poate fi descarcat aici:  Seemous-2014-Program.

Olimpiada internatională de matematică pentru studenti este o competiţie universitară de excelenţă, adresându-se studenţilor din anul I si II, din Europa si nu numai, cu aptitudini şi performanţe înalte în domeniul matematicii.Studentii Universitătii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi au participat la toate competitiile de până acum, câstigând medalii de aur, argint si bronz. Gazdele editiile anterioare au fost universităti din Cipru, Grecia, Bulgaria, România.

Editia 2014 a SEEMOUS este organizată în parteneriat cu Asociatia „Recreatii Matematice”, Societatea de Stiinte Matematice din Sud-Estul Europei (MASSEE), Societatea de Stiinte Matematice din România si este sustinută de Consiliul Judetean Iasi.

INFO

math.etti.tuiasi.ro/seemous/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: