Iasi Science Festival, editia 2015

iasisciencefest-lat

Cea de-a doua ediție a Iași Science Festival, primul festival de știință din regiunea Moldovei, se va desfăşura în perioada 6 – 9 aprilie 2015, în Săptămâna Școala Altfel. Peste 10.000 de participanți vor fi implicați în activitățile interactive incluse în program.

Conceptul creativ al festivalului cuprinde un ansamblu de evenimente grupate pe categorii de vârstă, cu atractivitate atât pentru elevi și liceeni, cât și pentru publicul larg, iubitori de știință de toate vârstele.

Activitățile festivalului fac accesibile noţiunile ştiinţifice şi tehnice printr-o abordare practică şi concretă, având rolul de a încuraja elevii și tinerii pentru o vocaţie în domeniul științelor. În completarea acestora, evenimentele cu adresabilitate către publicul larg au avut rol de popularizare a științei și de conștientizare a rolului acesteia în viața de zi cu zi.

De asemenea, prin Arenele Ştiinţelor, festivalul are o componentă amplă de atragere şi interacţiune cu publicul larg, evenimentele pregătite având la bază popularizarea ştiinţei în rândul unui public variat, de toate vârstele.

Retrospectiva video a ISF 2014 poate fi vizualizata mai jos!

PROGRAM

Programul pe zile al Iași Science Festival poate fi consultat AICI și cuprinde:

  • tururi ghidate în facultățile universităților partenere în festival(*program cu adresabilitate pentru grupuri organizate din clasele V-XII);
  • prezentarea generală a universităților și a ofertei de studii;
  • Arene interactive – în program sunt incluse experimente și demonstrații, ateliere, jocuri, concursuri cu premii, prezentări și dezbateri, proiectii, expoziții: Arena Științelor Medicale (pe esplanada UMF Iași) și Arena Științelor Tehnice (Sala Pașilor Pierduți, corp A., TUIAȘI, Bulevardul Carol I, Copou);

În program sunt cuprinse peste 250 de evenimente: Experimente si Demonstratii, Ateliere, Conferinte, Simulari si Dezbateri, Tururi Ghidate in facultatile universitatilor partenere cu participarea elevilor din judetele Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava, Vaslui, Galaţi şi Vrancea, dar şi a elevilor din alte judeţe.

In perioada festivalului, alaturi de parteneri este marcata si initiativa“SAPTAMANA CREIERULUI” (BRAIN AWARENESS WEEK), actiunile in cadrul proiectului fiind propuse de Cercul Studentesc de Neurochirurgie Iasi care organizeaza o expozitie tematica, concursuri de tip “debate” cu elevii, experimente si simulari.

PARTICIPARE

Inscrieri in grup organizat, cu clasa, pe www.sciencefestival.ro! Participarea la toate evenimentele din festival este gratuita. Daca esti profesor, rezerva locuri pentru clasa ta aici: inregistreaza-te-aici/

INFO

Iasi Science Festival

Web: www.sciencefestival.ro

FB: www.facebook.com/IasiScienceFestival

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: