Iasi – recompensa pentru elevii merituosi

Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi în parteneriat cu Consiliul Județean Iași și Primăria Municipiului Iași  organizează o activitate de promovare intitulată «Iași-Recompensă pentru elevii merituoși ». Activitatea constă în invitarea unui grup de 15 elevi însoțiți de un cadru didactic de la o școală din jud.Vaslui-Școala Generală Armășoaia să viziteze timp de 1 zi orașul Iași. Aceștia vor vizita o parte din obiectivele turistice din mun.Iași în data 17 iunie 2014.

Activitatea am denumit-o « Iași-Recompensă pentru elevii merituoși » pentru că are loc la final de an școlar, astfel încât Iașul și vizita în Iași vor fi un premiu pentru elevii merituoși. Scopul activității este vizitarea de către grupul de elevi din jud.Vaslui a Ansamblului Monument Istoric Mănăstirea Golia și a altor obiective turistice din Iași propuse de noi în baza unui traseu prestabilit.

Toată desfășurarea activității nu presupune nici o cheltuială din partea școlii sau a elevilor, transportul  Iași-Vaslui și retur , precum si masa de prânz vor fi asigurate de către organizatori.  Cei 15 copii au fost selectați în conformitate cu 2 criterii:

  • să aibă media la învățătură mai mare de 9
  • să provină din familii cu posibilități materiale modeste (care nu ar avea posibilitatea să le ofere o astfel de vizită la Iași).

Obiectivele turistice pe care le vor vizita vor fi:Ansamblul Monument Istoric Mănăstirea GOLIA, Casa Dosoftei, Muzeul Unirii , Casa Pogor, Muzeul Kogălniceanu, Bojdeuca Ion Creangă, Sala Pașilor Pierduți(Universitatea Al.I.Cuza). La plecarea din Iași copiii vor primi mici suveniruri din partea organizatorilor: magneți turistici cu Turnul Golia și Casa Diaconului(scriitorului Ion Creangă ) din incinta Goliei și broșuri cu obiectivele turistice din județul Iași .

Asociația „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi a fost înființată în cadrul Proiectului „Reabilitarea și dezvoltarea turistică a ansamblului monument istoric Mănăstirea Golia”, proiect premiat în anul 2012 cu premiul Uniunii Europene și al organizației europene Europa Nostra pentru Patrimoniul Cultural la secțiunea CONSERVARE.

INFO

Centrul de Promovare Turistica Iasi

E-mail: centrul.de.promovare.turistica.iasi@gmail.com

Telefon: 0332.408.548

www.iasi-info.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: